Wysłany: Sro Mar 02, 2011 13:45 [R620] Radio 2 din
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Witam.. Szukałem ale nie znalazłem nic tutaj na forum więc zakładam nowy temat. Mam pytanie co do radia 2 din. Wiem, że można takie zamocować tylko nie wiem jak się sprawa ma z ramką do radia i ewentualną obudową czy czymś w tym stylu. Może ktoś z was robił coś takiego i jest bardziej rozeznany w tym temacie co potrzeba aby to wszystko ładnie i pewnie siedziało w desce rozdzielczej. Chodzi mi o mniej wiecej taki efekt: Fotka
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 02, 2011 13:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się, że wyjmujesz tą półeczkę spod radia i już kieszeń 2din do radia powinna dobrze pasować. Też myślałem swego czasu o takim radyjku w wersji 2din ale wydaje mi się że w R600 jest to za niskie miejsce, troszkę gałeczka zmiany biegów może przeszkadzać, no ale mogę się mylić...
Ja wyciągałem tą półeczkę, przy okazji uzupełniania oświetlenia wnętrza i z tego co pamiętam to trzeba było grubo się namęczyć, żeby ją wyciągnąć. Ja cały kokpit rozbierałem i półeczka była gdzieś pod koniec operacji na 4 śrubach(!) do których dostęp był na prawdę słaby.
W moim przypadku tą kieszeń wyciągałem aby wyciąć i dopasować do CB Radia, i powiem szczerze ze według mnie jak na radio 2din jest to za nisko... u mnie podczas zmiany dotykam wejść gruszki od CB
Może jednak zaryzykuje.. W końcu monitor jest płaski a mi się jeszcze nie zdarzyło aby przywalić w ręką w miejsce radia czy w tą dziure pod nią.. Fajnie by było jak by tylko wywalić poprzeczkę i wstawić radio 2 Din tylko odstrasza mnie troche perspektywa rozpierania deski aby się dostać do śrubek ale w końcu dla chcącego nic trudnego .. Tylko, że na operacje deski by musiało się zrobić trochę cieplej.. Może jeszcze w tym miesiącu się uda coś zdziałać z tą poprzeczką w aucie to się okaże czy kupić 2 Din czy odpuścić rozbieranie. Dzięki za odpowiedź. Jak się zdecyduje zrobić to jak nie zapomnę może zrobię jakąś foto relacje do potomnych co i jak robić
Jeden kolega na forum ma cos takiego, ale nie moge zlokalizowac ktory. Jak poszukasz w temacie o tarczach indiglo to powinienes go znalezc po awatarze.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
bociannielot, 2 din różnie kosztuje.. Kolega w S - maxie ma jednostke alpine za prawie 3tys.. Ja chce kupić coś takiego: Radio 2 din .. Kolega ma takie radio w samochodzie i na prawdę fajnie działa i ładnie gra więc po co przepłacać za znaczek Alpine?? Ceny są różne ale taki sensowny sprzęt kupisz od 1 tys. i wzwyż.. Jak chcesz to poczytaj sobie na necie o tej firmie Peiying. Robią naprawdę fajny sprzęt za nie wielką cene
Kolego... ten no name fajnie grają do czasu... Póki masz gwarancje wszystko jest ok... gwara się kończy radio zaczyna się piepszyć wiem to z autopsji i doświadczenia innych użytkowników sprzętu tej firmy. Ogólnie wolałbym używkę jakąś niż tego peyinga....
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 23:29
Dołączę się do tematu
Ostatnio byłem w MEDIA MARKT i widziałem radio 2 din JVC w kwocie 699 zł. była promocja ale poza nią te radio kosztowało 999zł.
Ja osobiście wolał bym tego JVC-a niż PEYNG-a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum