Wysłany: Czw Mar 17, 2011 17:31 [220sdi] probrem z pracą silnika
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
witam, mam taki oto problem gdy zapale auto po kilku kilometrach zaczyna szarpać koło 3000 obrotów im dłużej jadę ta granica spada do około 1800 obr, nie wiem czy to ma coś wspólnego ale wymieniałem wczoraj wąż od intercoolera ale z nim jest wszystko w porządku nie ucieka powietrze, jeszcze jedno co zauważyłem to tak zwana gruszka (zawór od turbo) ciężko chodzi. co to może być?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 17, 2011 17:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 19:15
Kiedy wymieniales filtr paliwa? Sprawdz czy nie jest zapachany. Sprawdz tez gruszke przed filtrem, tez moze byc przytkana. Najlepiej ja wywal na probe i zobacz jak bedzie.
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Mar 18, 2011 19:27
A zastapiles gruszke przewodem? Tez mi sie kiedys wydawalo, ze jest ok, a auto przerywalo i gaslo. Dopiero jak rozebralem gruszke na czesci pierwsze to zauwazylem, ze w srodku byl syf, ktory blokowal paliwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum