Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 16:07 [r214si 97r] Termostat czy czujnik temp?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Sprawa wygląda tak że jechałem dziś autem wszystko pięknie ładnie silnik sie rozgrzał po kilku kilometrach wskaźnik ladnie sie podniosl do prawie polowy czyli tak jak ma byc w roverku kiedy nagle sam z siebie spadł do 0 tak jakby silnik był nei nagrzany to odruchowo sprawdziłę mczy grzeje ogrzewanie i pieknie grzeje działa ciepłe zimne zatrzymałem sięsprawdziłe mwęźe od chłodnicy ten na górze gorący ten dolny też odpialem czujnik temp i w sumei zero reakcji wskazówka stoi na 0 na chwile sie podniosla do 1/4 i opadła do 0 nei wazne czy jade czy stoje silnik jest nagrzany widać to i nawiew pięknie grzeje... czego to może być wina że wskaźnik nie działa? przestałdziałać? możliwe ze poprostu sie zepsół wskaźnik?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 16:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lis 2007 Posty: 318 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: Sro Mar 23, 2011 19:58
tak płynie jedny mruchem powolutku do 1.4 i do 0 i tak sobie potrafi latać tam i spowrotem przy czym OGRZEWANIE dziala grzeje gorące powietrze i zimne normalnie ssa nie sie wylacza prawidlowo po nagrzaniu.. termostat czy czujnik bardziej?
[ Dodano: Sro Mar 23, 2011 19:58 ]
Dzieki to zmienie termostat i dam znać co i jak podrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ja miałem ułamany przewód przy wtyczce do czujnika temp. Wskazówka skakała, po jakimś czasie (kilka tygodni) połączenie zostało zerwane i zaległa na "0".
Sprawdź wteczkę do czujnika, bo ja też miałam połamaną i nie było styku, ale u mnie i tak mało co pomogło bo po podłączeniu kabelka do czujnika wskazówka szła lekko do góry na postoju a w czasie jazdy spadała na 0 więc dlatego wymiana termostatu.
Zacznij od napraw bezkosztowych, a potem ewentualnie termostat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum