Wysłany: Sob Mar 26, 2011 22:12 [R25] Głośniki tył
Hej
Zamówiłem sobie niedawno helixy 62c i naszła mnie taka myśl czy nie zamontować seryjnych oryginalnych głośników z przodu w tylne drzwi? Na półce nic nie mam i rzadko kiedy tylna kanapa jest wykorzystywana, tj raczej jeżdzę sam lub z pasażerem.
Muzyczka leci z Kenwooda W4044 bez wzmacniacza.
Jeżeli to ma sens, to proszę o info jak to podłączyć?
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Cze 18, 2011 20:21, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 22:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hmm właściwie to mam z tyłu te małe oryginalne pierdki po bokach półki i jak je wyciszam to gorzej mi się słucha radyjka. Nie jestem audiofilem, nie zależy mi na pełnym stereo, ale w golfie 4 z takimi głośnikami w drzwiach przyjemnie mi się jechało na tylnej kanapie.
Może by podłaczyć zamiast tych tylnych pierdków głośniki w drzwiach z tyłu tymi samymi kablami? Przecież nic mnie to nie kosztuje, poza czasem i paroma piwkami do pracy Głośniki inaczej będą się kurzyć. Zawsze można je wyciszyć.
Ma to jakiś sens? Czy jest to takie samo zło jak głośniki w półce? Wydaje mi się że warto spróbować
no ja u siebie w R mam na przodzie helixy a ztyłu w oryg. miejscach mam... seryjne głośniki. Do tego sub 300 watt. I naprawde nie wyobrazam sobie gdybym z tylu nie miał nawet tych seryjnych 13cm bo wtedy pasazerowie z tyłu słyszeli by aby...bum bum bum i jakiś pogwizd z przodu. hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum