Wysłany: Pią Mar 25, 2011 22:06 [Freelander] drgania, gdzie naprawić w woj. Śląskim ?
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Hej,
mam problem z drganiami i buczeniem we Freelanderze 2.0 Di '00.
drgania pojawiają się w zakresie 1500 - 1800 rpm na każdym biegu.
moje okoliczne warsztaty już się poddają, a problem dalej nie rozwiązany.
do tej pory wymieniłem :
- podpory wału (2)
- krzyżak na wale
- komplet poduszek tylnego "mostu"
- komplet poduszek silnika
Prosiłbym o pomoc, co ewentualnie sprawdzę jeszcze we własnym zakresie
lub najlepiej jakiś polecany warsztat w woj. Śląskim, który będzie w stanie to ogarnąć.
Z góry dzięki !
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 22:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tak tylko myślę, mówisz, że auto ma drgania jak jedzie, nie na postoju jak gazujesz. Zatem spróbuj podnieść każde koło z osobna i uruchomić skrzynie. "Mechanizm różnicowy" dowiedz się jak dział w twoim aucie. Jak boisz się, że spadnie, to go zabezpiecz lepiej Tylko dowiedz się dokładnie, bo możesz mieć wajchę wyłączenia tego mechanizmu - wtedy auto pojedzie. Wszystkie auta mają mechanizm różnicowy tylko dżipy ich wyłączenie i traktory
NAJPIERW trzeba zdjąć wał, jeżeli nic nie będzie buczeć, drgać to na 99 % winna jest wiskoza.
Jezeli we freelanderze coś wyje to bez rozłączenia napędu nic nie da się zdiagnozować przez to że napęd jest spięty "na sztywno" przednie łozysko piasty może nieść tak, że będzie się wydawało, że to tylne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum