Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 18:13 [R214 Si] Panel nawiewu do wymiany
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam,
chciałbym się poradzić co należałoby zakupić. Problem jest z nawiewem. Ogólnie nie mam możliwości regulacji ciepło-zimno, a jak widać wiosna się zbliża. W warsztacie zimą ustawiono mi ręcznie (gdzieś i jakoś) na ciepły nawiew, ale teraz chciałbym wymienić co trzeba. Proszę o radę, co powinienem kupić i czy gdzieś znajdę opis w ogóle jak to zrobić, czy tylko do mechaniora??
Zapewne ci sie obluzowal taki trzpien na koncu pokretla... tam w pokretle jest jeszcze taka blaszka ktora sie zazebia i trzyma taki bolec w kosoli regulujacej temp. mi wlasnie ostatnio tez peklo to pokretlo.. i obracalo sie do okola... 10 min + klej + troszke sprytu i dziala az milo wiec sprawdz czy moze to nie jest przyczyna....
Niestety nie to jest przyczyną, choć rzeczywiście jakiś czas temu pokrętło pękło w miejscu mocowania do panelu. Niemniej jednak nawet po założeniu nowego pokrętła, regulacja nic nie daje. Coś głębiej się porobiło... tylko co...
Pozdrawiam
To może i ja się podepne pod temat....Mam taki problem,że pokrętło od kierunku nawiewu ( na szybe,na twarz itd.) jest przesunięte jakby o jedną pozycje tzn. gdy ustawiam opcje tylko na twarz to wieje na twarz i nogi.zakres obrotu kończy mi sie na opcji szyba i nogi, a w rzeczywistości wieje tylko na szybe..
kasjopea być może to i to... zamierzam się za to zabrać może jutro... tylko potrzebuję jakiejś instrukcji jak rozebrać konsolę i dostać się do tego wszystkiego??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum