Witam, stała się rzecz tragiczna. Fabryczne głośniki z tyłu popierdują, pękło zawieszenie. Tu pojawia się problem bo podoba mi się oryginalne maskowanie. Da się jakoś zamaskować nowe głośniki w ten sposób? Z tego co patrzyłem to mocowanie śrub też nie jest standardowe, trzyma się chyba na trzech. Wstawiał ktoś coś niestandardowego w tył?
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 12:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
standardowe głośniki mają 13 cm i powinny trzymać się na 4 śrubach, chyba że ktoś już tam majstrował. Maskowanie też powinno wejść bez problemu, chyba że środek wysokotonowy jest jakiś wyjątkowo wysoki, ale zawsze możesz włożyć ten głośnik od spodu.
13cm? mi tam weszły 16tki bez problemu, maskownice na nich polozylem i wyglada seryjnie
no właśnie dzisiaj rozkręciłem, bez wątpienia są to 16cm. a co do maskownicy, to nie skacze Ci na dziurach jak na niczym się nie trzyma? bo luźno w tej dziurze siedzi jak nie jest przykręcona.
_________________ Wędkarzu.Jeżeli Ciebie interesuje tylko ryb jedzenie to sprzedaj wędki i wyrzuć zezwolenie.Centrala ryb ma dostatek.Kup sobie rybkę a żonie kwiatek
Ja maskownice przykleiłem taśmą dwustronną i jest OK. Nic niedobrego się z nimi nie dzieje. Opisywałem gdzieś też sposób montażu głośnika 16 cm w miejsce oryginału, tylko że ja mam sedana...
a próbował może ktoś wstawic w półkę dwa wooferki 16cm na wzmacniaczu? zdaje egzamin?
a maskownice przykleiłem taśmą dwustronną i jest OK
Moze i ok. Ale wystarczy wyjac fabryczne glosniki ktore sa przykrecane w trzech miejscach. Odciac kosz glosnika zostawiajac te trzy sruby. Na fabrycznym glosniku (koszu) trzyma sie fabryczna maskownica. Tak wycietym org. glosnikiem ,wczesniej nawiercajac trzy otwory w nowym mocujemy do tylnej polki w fabryczne punkty z fabryczna maskownica. Bylo na forum.
kajox1 napisał/a:
a próbował może ktoś wstawic w półkę dwa wooferki 16cm na wzmacniaczu? zdaje egzamin?
Tez sie nad tym zastanawialem ,co prawda mialem kiedys w mazdzie 323f 2x25cm woofery w polce i w Mazdzie 626 zestaw 3-drozny z 20 cm wooferami i gralo to w miare oki, ale nie tak jak glosnik w skrzyni. Polka byla wzmocniona 3cm plyta. Teraz wlasnie kupilem klocki do audio mojego Civica (sedan) i tez myslalem o 16-tkach wooferach, ale trzeba znalezc takie co zagraja bez obudowy a prawie wsztstkie subwoofery nawet 16-stki zaprojektowane sa pod obydowe (nie tak jak mid woofery z komponentowych zestawow ) sa cholernie drogie ( nie myl mid z sub wooferami) i nie wiadomo co z tego wyjdzie i trzeba by bylo polke jakos usztywnic ,wiec juz mam skrzynke do zamontowania. Glosnikow z tylu nie bedzie bo w sedanie potrzebne tam sa wolne otwory zeby suba bylo lepiej slychac. Pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum