Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 16:22 [R200 SDI] EGR - problem z wężykiem i hamulcami
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
Moje pytanie dotyczy sterownika (lub cokolwiek to jest) zaworu EGR. Dokładnie o element znajdujący się w R200 niedaleko czujnika otwarcia maski. Konkretnie: do czego to służy i co się stanie jak zabierze mu się wężyk od podciśnienia.
Sprawa wygląda tak: wężyk się rozleciał (popękał itp) i sycząc daje znać o swojej nieszczelności. Było by ok, gdyby nie fakt, iż jednocześnie hamulce stały się twarde i ledwo hamują (a to już ok nie jest). Wężyk naprawiłem sposobami domowymi (ale sprawdzonymi).
Czy mogę odejście na niego zwyczajnie zaślepić? Jakie będą konsekwencje?
Mam obawy sytuacji, gdzie ten wężyk umrze np. jadąc po autostradzie, a ja się dowiem, że umarł gdy zacznę hamować...
Pozdrawiam wszystkich
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 21, 2011 16:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przecież napisał że chodzi o EGR. Możesz śmiało zaślepiać, a hamulce masz twarde bo nie było w serwie dostatecznego podciśnienia poprzez nieszczelność o której pisałeś.
_________________ Nie mogłem naprawić hamulców więc pogłośniłem klakson. KUPIĘ HAKA DO R200 GG8360883
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum