Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
witam mam niecodzienna sytuacje ,urwał mi sie kawałek bagnetu od oleju jakies 4 cm i zostało w tej rurce wie moze ktos jak to wyciagnac ??da sie wymontowac ta rurke ,moze miał ktos juz taka sytuacje.
hmm, zakombinowałbym tak, że resztę bagnetu wepchnąłbym do miski olejowej. Potem spuściłbym olej i odkręcił miskę a przy okazji wymienił pod nią uszczelkę, bo lubi się pocić. Ale może jest jakiś mniej inwazyjny sposób
wepchnąć resztę do miski i zostawić ją tam ,ale nie wiem czy uda się wepchnąć bo może się zapierać o dno miski.
Raczej trudno będzie to zrobić szybko i sprawnie.
Ile kosztuje uszczelka miski do serii K Bo do serii L chcieli ponad 80zł więc spasowałem i użyłem silikonu
chyba bede musiał tak zrobic spróbowac to wepchnac tam a moze tak zostac ten kawalek w misce ??nie bedzie w niczym przeszkadzał bo narazie uszczelka u mnie jest ok:
Witaj masz rację zostaw to tak nic się silnikowi nie stanie ten kawałek będzie tam sobie leżał i tyle Sam z rok temu rozbierałem misę przy wymianie oleju bo czyściłem cały syf z misy i według mnie nie ma prawa zaszkodzić silnikowi Będzie leżał na dnie.
A le spróbuj odkręcić rurkę bagnetu może jakoś uda się ten kawałek jeszcze złapać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum