Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:00 [rover 220] Jakie amortyzatory przednie do rovera 220sd
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Siemka. tak jak w temacie planuje kupić amotryzatory przednie do mojej 200 ale nie wiem jakie. Jest parę firm i niektóre kosztują 150zł za szt a inne 400zł i nie wiem czym się kierować przy wyborze. Z góry dzięki za pomoc. Pzdr.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak sprężyny.
Różnica jest taka, że na olejakach na sportowych sprężynach w dużych dziurach masakrowało na maksa, na niedużych nierównościach samochód płynął. Przy gazówkach, na niedużych nierównościach telepie trochę ale za to jak się przypadkiem zasadzi w jakąś dziurę to amortyzacja dużo lepsza i huk dużo mniejszy w środku. Nawet udało mi się na tym zawiasie przejechać po cegłówce przy 60km/h i zawieszenie żyje.
Szczerze to powiem tak... Mam na wymiane amorków przeznaczonego tysiąca i chce ywmienić na jakieś amortyzatory żeby było twardziej bo na obecnych tak pływam że na nierównościach potrafi mi przytrzeć miską o asfalt...
alexkret, http://www.kyb-europe.com...ks-excel-g.html i będziesz zadowolony
ja na olejakach zasadziłem wydechem (tą częścią co osłania miskę jeszcze w 1.4) i wtedy postanowiłem zmienić, zmieniłem i jestem zadowolony, nie jest to beton ale kompromis pomiędzy komfortem a sportem
w prawdzie ja mam w eibachach ale wydaje mi się że dadzą radę bo to nie są amory jakieś skracane czy coś, to w zasadzie zwykłe amory tylko że gazowe, twardość na pewno uzyskasz, a przy zwykjłych sprężynach po prostu będzie więcej komfortu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum