Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:40 [R75] Poduszka silnika - jak sprawdzić która padła?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam,
Padła mi poduszka silnika - 99% według mojej wiedzy laika (wiedzy z forum
Objawy:
- kierownica drży na postoju
- lekkie szarpanie samochodu przy zmiany biegów
- głośna praca silnika
Pytanie:
Jak sprawdzić która poduszka silnika padła - najlepiej bez rozkręcania, jeśli się da... kiepsko z wiedzą, miejscem i narzędziami do tego teraz.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 02, 2011 21:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Maj 03, 2011 11:55
Bulway napisał/a:
Jak sprawdzić która poduszka silnika padła - najlepiej bez rozkręcania, jeśli się da... kiepsko z wiedzą, miejscem i narzędziami do tego teraz.
1. Poduszkę na podłużnicy - sprawdzisz wizualnie. Najczęściej urywa się u samej góry tak jak na zdjęciu http://forum.roverki.eu/v...p=433598#433598
2. Poduszka poprzeczna silnika (nad poduszka na podłużnicy) - sprawdzisz wizualnie.
3. Tylna poduszka silnika - trzeba wejść pod auto i będzie widać czy jest zerwana.
4. Poduszka skrzyni biegów - trzeba wejść pod auto, włożyć pomiędzy mocowanie do podłożnicy jakiś "łomik" i poruszać.
Bulway, nojak wleziesz pod auto to chyba będziesz widział czy guma zerwana czy nie...
ta poduszka co trzyma skrzynię biegów chyba nie pada za często, najczęściej ta pod silnikiem
git, a jakieś dodatkowe foto jak wyglądają zerwane i gdzie patrzeć
Możew jeszcze mam przyjechać do Warszawy i wymienić?
Umowa stoi!
apples pisz kiedy będziesz, poświęcę się i dostosuje do terminu
a wracając do tematu, dzięki za linki, przejrzę i zobaczę co i jak.
Dzięki wielkie za pomoc ze zdjęciami (no i chęć wymiany)
[ Dodano: Wto Cze 07, 2011 23:30 ]
Witam, podjechałem na warsztat, sprawdzili, padła poduszka pod silnikiem, bezpośrednio pod silnikiem. ale nie spojrzałem dokładnie która to jest - jak wygląda
[ Dodano: Nie Wrz 11, 2011 13:56 ]
Hej, niestety wymiana uszkodzonej poduszki nie bardzo pomogła, niby lepiej, ale bez pełni zadowolenia, ponoć jeszcze jest problem z poduszką przy skrzyni. Ma ktoś namiary na nową poduszkę (wkład) ? Nie znalazłem nic przez "szukaj"
Wszedłem na ten tedgum cały i znalazłem poduszki silnika. Jakiś czas temu (jak już pisałem) wymieniałem jedną - wkład wyglądał identycznie jak ten w załączniku poniżej. Teraz podobno mam problem z poduszką łączącą silnik ze skrzynią biegów.
Pytanie, jak ona wygląda, bo wydawało mi się że to właśnie ta.
wybaczcie banalność pytania, ale mam mały zamęt już z tymi poduszkami, a nie chciałbym wymieniać na zasadzie prób i błędów
Bulway, która teraz poduszkę wymieniłeś że jest lepiej ? a od paru dni nie mam pod silnikiem osłony i też głośniejszy jest:) ale jutro założę nową osłonę silnika to będzie ciszej
[ Dodano: Pią Kwi 20, 2012 15:12 ]
wymieniłem tą gruszkę i cisza wreszcie zero wibracji na kierownicy i nie szarpie w ogóle silnikiem, nic nie trzeszczy w środku, czuje się jak bym wsiadł do innego auta muszę się przyswoić do tej ciszy!
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 18:31
haszczyc napisał/a:
wymieniłem tą gruszkę i cisza wreszcie zero wibracji na kierownicy i nie szarpie w ogóle silnikiem, nic nie trzeszczy w środku, czuje się jak bym wsiadł do innego auta muszę się przyswoić do tej ciszy!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum