Wysłany: Pią Maj 06, 2011 19:50 [r414i] Stag300+tomasetto+regi...??
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1996
Witam. Chce zalozyc w swoim roverku 414i instalacje lpg,dzwonilem do warsztatu i gość zaproponowal mi stag300 i do tego reduktor tomasetto i wtryski regi (powiedzial ze lepsze niz valtek..)Prosze o opinie.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No alaska to nie bardzo bo ona do 90 KM starcza
a wtryski
to tanio Magic Jet albo drożej matrix lub hana
Co do Alaski to rzeczywiście niby do 90KM tylko, ale dowiadywałem się na tym forum, które podałem i jednak jeśli wtryskiwacze są dobre to i Alaska da radę (dlatego montuję Hana).
Poza tym widziałem opinie ludzi, którzy też mają silniki 100-110KM i mają Alaskę, że nie narzekają. Jeśli nie będę cisnął silnika z pedałem w podłodze to Alaska da radę spokojnie. Na dodatek Alaska jest najmniej awaryjna spośród reduktorów odpowiednich do mojego silnika
U siebie będę miał zakładane:
Stag 4
Tomasetto Alaska albo ACR01
Hana 2000
Dudek, dobry zestaw!!!
A dziękuję To wszystko zasługa gazownika, u którego będę montował. Gość ma bardzo dobre opinie i ludzie z ręką na sercu mogą go polecić. Także teraz czekam i 31 maja jadę na montaż
witam,
ja mam Zenit compact i jestem zadowolony,(może dlatego że jeżdżę spokojnie bo nie odczuwam różnicy między gazem a benzyną).
wtryski -VALTEC
parownik\reduktor - AT09 VITO
zakładałem u sprawdzonego gazownika AUTO-GAZ CENTRUM w SOSNOWCU
Jeśli nie będę cisnął silnika z pedałem w podłodze to Alaska da radę spokojnie
To prawda. Jeśli depniesz w podłogę tak konkretnie przy -10stopniach na zewnątrz i zaraz dasz po hamulcach to zobaczysz duże zachwianie obrotów albo nawet zgaśnięcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum