Wysłany: Sro Maj 18, 2011 12:45 [R400] Drzwi kierowcy nieotwierają sie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1995
Witam, moj problem polega na tym że wczoraj normalnie zamykałem drzwi i gdy odpalałem samochód na konsoli pokazało mi się ze sa otwarte,chciałem je otworzyc i zamknąc lecz niestety już nie dało sie ich otworzyc. Drzwi otwierają sie dosłownie 1-2 cm ze zapala sie na konsoli ze drzwi sa otwarte. Da sie je domknąć pchajac je z zewnatrz. Z tego co slychać to klamka działa bez zarzutu.
Czy w tym przypadku trzeba rozbierać drzwi czy sa moze jakies inne sposoby odblokowania tego? w ogole co to moze byc?
Prosze o pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 18, 2011 12:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie jest tak, ze drzwi ktore nie sa dlugo otwierane takze sie blokuja i trzeba uzyc wiekszej sily ( w moim przypadku sa to drzwi pasazera bo zawsze jezdze sam )..wtedy przy otwieraniu jest odglos odrywanej gumy natomiast nic takiego sie nie dzieje
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Boczku nie zdejmiesz jak będą drzwi zamknięte... Możesz je spróbować otworzyć pchając je delikatnie do góry, żeby nie urwać klamki. Może się opuściły i teraz jest problem? Zobacz jak są spasowane z błotnikiem, może tam się zapierają...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum