Wysłany: Pią Maj 13, 2011 07:42 [MG TF 135] Uszczelnienie wycieku z chłodnicy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
Witam,
Mam mały wyciek płynu i chciałem spróbować uszczelnić to preparatem LINK,
jednak tego rodzaju dodatków nie można stosować w układach chłodzenia z filtrem.
Czy w MG TF układy chłodzące są wyposażone w filtr?
P.S.
A czym się różni zwykły układ chłodzenia od układu HP? Tylko ułożeniem chłodnicy?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 07:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ssnake, jesteś chociaż w stanie podać, w którym miejscu pod autem musisz postawić miskę żeby łapać uciekający płyn? Mój TF 135 też minimalnie cieknie i co się okazało - mam zamontowaną do góry nogami chłodnicę... fachowcy kurka
U mnie zaczyna się robić chyba nieciekawie, bo wygląda na to, że to uszczelka pod głowicą przepuszcza, ale na szczęście na zewnątrz i tylko przy dużych obrotach. No ale to chyba najgorszy przypadek wycieku jakiego mogłem się spodziewać
Auto mam dopiero od zeszłego roku, od końca sezonu, więc za dużo nim nie jeździłem. Myślę, że to ukryta wada sprzedającego, a auto sprowadzone z niemiec. Więc mam niemiłą niespodziankę na starcie
Ktoś się orientuje ile może mnie kosztować wymiana uszczelki?
OT
Mad, ale sobie pierdyknąłeś lans-awatar hehe. Choć pewnie większość wolałaby widzieć na masce Twojego autka jakąś kizie-mizie Chyba muszę wybrać się ze swoim TFem nad jakiś szkier A przy okazji... ładnie Wam tam w Radomiu rzepak kwitnie
Żebyś tego zdjęcia tak nie pochylił to i do kalendarza jak znalazł.
Czemu nie bierzesz udziału w konkursach... na stronie klubowej masz info.
Wrzuć jakieś fajniejsze foty do garażu.
Ładne miejsce, to w Polsce taka prosta, równa droga ?
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum