Wysłany: Pią Maj 20, 2011 08:08 [214i].sonda lambda
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1997
Witam Przeglądałem tematy zakładane wcześniej lecz odpowiedzi na moje zapytanie nie znalazłem.Jest ktoś w stanie określić stan mojej sondy gdyż wskazuje mi zakres wahania miedzy 0,0 a 0,4max.Objawami które zmusiły mnie do sprawdzenia jest wysoki stopień HC po podłączeniu do analizatora spalin bo aż ponad 200 jak i szarpanie np. podjeżdżając w korku na biegu 1,2 .A przykładowo ruszając muszę dodać dozo gazu bo inaczej go dusi i obroty przy ruszaniu wkręcę na 1,5 tys aby ruszyć po czym gwałtownie spadają do 800 i dopiero ruszę z pod świateł.Liczę na pomoc,że znajdzie się osoba która będzie mogła coś powiedzieć na ten temat wymieniłem już;świece przewody,filtr paliwa,powietrza
SPAMU¦
Wysłany: Pią Maj 20, 2011 08:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powinna około 0,9-1V pokazywać, mniej więcej taki zakres tolerancji ma. Ale wartość sondy oscyluje, więc dlatego pisałem że trzeba mieć oscyloskop albo szybki woltomierz. Jesli nie dochodzi nigdy do 0.9V to walnięta jest.
Jak jest 0,4V to na pewno jest coś źle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum