Wysłany: Nie Maj 22, 2011 18:50 [Freelander]wymian uszczelki pod głowicą
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
szlag trafił uszczelkę, a raczej spartaczona przez "super fachmana z Cieszyna", postanowiłem zrobić sam, generalnie już wszystko zaplanowałem i kupiłem i chyba wiem co i jak, mam dwa pytania: a mianowicie po wykręceniu śrub głowicy widziałem na niektórych zdjęciach wkręcone trzy śruby z takimi przystawkami czy coś (oznaczenie LRT-12-144 w Rave) czy służy to do spojenia reszty silnika na czas naprawy? jak łatwo i bez zbędnych komplikacji wykonać prawidłowy naciąg paska alternatora i klimy? wiem jak to jest w rave opisane ale może jest jakiś prostszy sposób?
jeszcze jedno mnie męczy... 26 śrub głowiczki jest przykręcanych siłą 10 Nm to mało, tylko klucz dynamo mam 19-110 Nm, jakaś rada by się przydała w tym temacie
Ostatnio zmieniony przez t15690b Pon Maj 23, 2011 06:54, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 18:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak to już widziałem, zresztą ściągnąłem sobie od Ciebie z chomika kilka fajnych rzeczy do landka , dzięki, generalnie chodzi mi czy jak wykręcę wszystkie śruby głowicy to mi nie wyleci magistrala do miski olejowej? głupie pytanie ale lepiej zapytać przed niż sie martwić po
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum