Wysłany: Sob Maj 28, 2011 15:50 [ROVER 400] SPRZEGLO SD A SDI?
Witam Panie i Panow.
Wlasnie w moim Roverku SD tarcza sprzegla powiedziala papa(rozsypal sie tlumik drgan)
Mam pytanie w zwiazku z tym czy sprzeglo od sdi podejdzie do sd?
Wiem ze rozmiar tarczy jest inny ale czy da sie przykrecic docisk od sdi do kola zamachowego od sd?
Boje sie tego ze ori 215mm znowu nie da sobie rady dlatego chce ta 228mm zawsze to cos no i moze wiecej wytrzyma.
PZDR
_________________ FMIC+MBC+1.3BAR+DAWKA=POWER:D 283mm hamulce przod,stabi mg zs+poliuretany,rozporka przod=wrazenia z jazdy bezcenne:D
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 28, 2011 15:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Remi55, Nie rozumiem co ma skrzynia wspolnego? Ilosc zebow na walku jest taka sama w sd jak i w sdi 24 zeby.Chodzi mi tylko o spasowanie docisku od sdi do kola zamachowego od sd (nie wnikam w to czy skrzynia w sd jest slabsza czy mocniejsza).
Kupilem cale sprzeglo valeo od sdi.Zobaczymy metoda prob i bledow
_________________ FMIC+MBC+1.3BAR+DAWKA=POWER:D 283mm hamulce przod,stabi mg zs+poliuretany,rozporka przod=wrazenia z jazdy bezcenne:D
Pomógł: 16 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 920 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 20:00
GREG. napisał/a:
Remi55, Nie rozumiem co ma skrzynia wspolnego? Ilosc zebow na walku jest taka sama w sd jak i w sdi 24 zeby.Chodzi mi tylko o spasowanie docisku od sdi do kola zamachowego od sd (nie wnikam w to czy skrzynia w sd jest slabsza czy mocniejsza).
Kupilem cale sprzeglo valeo od sdi.Zobaczymy metoda prob i bledow
No to lepiej zastanow sie nad zwrotem.
Sprzeglo od SDI nie podpasuje do kola zamachowego SD. Musialbys wymienic kolo zamachowe.
Nawet jesli wymienisz kolo na SDI, to pozostanie ci problem czujnika polozenia walu, ktory w SDI wykrywa serie 4 otworow z tylu kola, a SD ma czujnik indukcyjny, ktory wykrywa inne znaki. Slowem - bedziesz z tym mial "troche" zabawy. Oczywiscie - da sie, ale kwestia tego czy ci sie chce i potrafisz
Aha, nie da sie wsadzic po prostu czujnika z SDI, bo nie dogada sie z kompem. Musisz rzezbic z czujnikiem SD.
Ja mam Roverka SDI, ale mam skrzynie od SD, bo taka kupilem od Remiego . Sprzeglo i kolo zamachowe mam oczywiscie SDI, czyli nie ma problemu.
a panowie pozwólcie że sie dołącze jeśli chodzi o sprzęgło to temat już przerabialem i zostałem przy sprzęgle SD ale tak jak czytam to czym dokladnie różnią się skrzynie w SD a SDi i ktora jest lepsza?? i czy np apłaca sie do SD założyć skrzynie od SDi czy to coś da na plus??
GRZYBEK82, Co ty nie kombinowalem kupilem nowe Valeo i jest dobrze Raczej roverek pojdzie na sprzedaz no i tak to byla spora inwestycja bo wsadzilem cale nowe sprzeglo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum