Można powiedzieć, że jak uda się ogarnąć klakson to i przeciwmgielne będą normalnie działały.
No racja. Przeszkodą działania jednego, jest drugie... ale bez rozbierania i śledzenia przewodów od puszki bezp. do odbiornika nie znajdziemy
Dudek napisał/a:
Co do kierownicy to chodzi Ci o podłączenie kabli pod przyciski Może te przyciski rzeczywiście uda się wyciągnąć (tak, jak większość rzeczy w samochodzie )
No myślę, że się da, ale do tego trzeba odpiąć kierownice i usunąć na chwilę poduszkę. Bo to takie grzebanie na żywca jest lekko ryzykowne
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
A może powie mi ktoś (bo nigdy się tym nie bawiłem) jak mam połączyć 2 kable ze sobą, żeby wpiąć w kostkę ISO Bo chcę to nowe radio zamontować, żeby chociaż trochę pograło (a sprawdzałem je dzisiaj i gra fajnie) tylko że chcę, żeby grało bez kluczyka no i muszę czerwony podpiąć do żółtego, ale elektrykiem nie jestem i nigdy nie byłem
P.S. Oczywiście, żeby tego było mało to ułamał mi się "bolec" od wtyczki antenowej i jutro muszę kupić nową
Wtyczkę jutro kupię i zamontuję, bo możliwe, że jak dojdą ringi to w sobotę pojadę do Adiego i on zamontuje mi kontrolkę od rezerwy i pokombinuje ze sterowaniem z kierownicy
A samochodu pilnuję Stoi pod oknem i tym razem ma uzbrojony immo
Chłopaki i dziewczyny, sorki, że podbijam stary wątek, ale news dotyczy tego, co udało nam się ustalić na ostatnim spocie.
Otóż dzisiaj z ADI-mistrzem udało nam się zlokalizować potencjalnego sprawcę zwarcia. Otóż kolanka, do których dochodzą wężyki od spryskiwaczy były popękane, w związku z czym oprócz słabego mycia szyby miałem również mycie komory silnika. No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części
No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części
Mogą być mocno zaśniedziałe, w zależności od kiedy to się leje. Widzę że wybierasz się na jutrzejszego spota, w takim układzie mogę wziąć kilka klamotów i możemy podłubać
No i ten płyn, który dostawał się do komory, lał się na czujnik otwartej maski i dodatkowo na całą wiązkę od klaksonu. Dlatego teraz pozostaje pytanie, w jakim stanie są te "zalewane" części
Mogą być mocno zaśniedziałe, w zależności od kiedy to się leje. Widzę że wybierasz się na jutrzejszego spota, w takim układzie mogę wziąć kilka klamotów i możemy podłubać
No jak chcesz to możesz wziąć, ale chyba i tak przed Tobą w kolejce jest MaReK do grzebania
Tyle, że tu nawet nie chodzi o zaśniedziałe części a o to, że gdzieś jest zwarcie i klakson cały czas trąbi.
jeszcze do sprawdzenia, ale albo pompka padła (chociaż nie wydaje dziwnych dźwięków, jakby było coś z nią nie tak) albo wężyk się gdzieś zagiął zaraz przy pompce
Sprawdzałem. Sprawdziliśmy przede wszystkim jak dobrze płyn wylatuje wężykiem zaraz przy pompce no i okazało się, że już na początku płyn leci ledwo co, czyli albo pompka albo wężyk jest gdzieś zagięty lub nieszczelny zaraz przy pompce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum