czy silnik z MG ZR 1.4 rocznik 2003 będzie bez problemu pasował zamiast 1.4Si rocznik 1998 ?
to jest taki sam silnik, zwykła K-seria, pod maską to się różni tylko położenie alternatora jak masz klimę to jest wyżej, jak nie to alternator jest nisko nad ziemią
A co z instalacją silnika Ze zterowaniem zapłonem Musiał byś przełożyć wałek rozrządu - tam gdzie masz kopułkę ... Niech ktoś jeszcze się wypowie ... Ogólnie takie pyt lekko odbiegające ale i w temacie .... Czy jest możliwość wsadzenia kompa z 25 do 200 czy też będzie problem z układem zapłonowym Czy w nim jest immo i alarm tzn info
wachu990, Ale po co przekładać wałek jak w silniku z MG masz cewki na samej górze silnika i jedynie problem by był z instalacją bo przecież w MG nie ma zadnych aparatów zapłonowych czy kopułek i innych pierdół.... Ale wiązkę kabelków mam więc z tym też nie będzie problemu ....
Ps. Wachu990 chyba wiesz o czyim silniku jest mowa.....
biniooo, Jak będziesz chciał to ci do silnika dorzucę potrzebne kable bo sam nie wiem gdzie one idą...
Wiem ale sądzę, że mniej grzebania z przełożeniem wałka jak z instalacją ... hehe Chyba, że ktoś ma większe umiejętności ode mnie Sam się nad takim czymś kiedyś zastanawiałem ... he he Ale co z tym kompem wie ktoś kamax_19, Chyba będziemy musieli test zrobić Bo mi to spać nie daje
inna jest sama łapa silnika i brak rozdzielacza(trzeba wałek ssący przełożyć
troche inny jest kolektor ssący(MAP sensor wbudowany w r 200 w kompie)
zaraz pare fotek szczele swojemu i R25 TATY
Z tego co się dowiedziałem to do tego silnika musiał bym dać dodatkowo kompa i okablowanie od niego ale czy to wystarczy??? Czy ten komp nie odpowiada przypadkiem za central zamek...???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum