Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
[Witam,mam pytanie czy posiada ktoś schemat podłączenia intercoolera?Kiedyś oddałem samochód do mechanika wymontował go i jeździłem bez.Kupiłem intercooler i teraz nie wiem jak go podłączyć.Proszę o pomoc.
Piotrek[/b]
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 13:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dokładnie
Robota prosta jak budowa cepa
Najprościej będzie zdjąć zderzak, Intercooler jest przykręcony do chłodnicy i w dwóch podstawkach z gumką Potem węże, opaski zaciskowe i jeździsz
nie wiem jak można jeździć bez IC, próbuje sobie to wyobrazić
pierwsza sprawa to auto jeździ jak muł i silnik chodzi jak traktor, a druga to silnik zasysa syf przez kolektor dolotowy, chyba że ten cały fachowiec jakoś podłączył przewód od turbiny do kolektora pomijając tylko IC
Właśnie nie mogę pojąć pomysłu wymontowania IC i "egzystowania" bez niego przez jakiś czas....ale znawcą nie jestem wiec wolałem się nie wypowiadać.
dikozji, na pewno chodzi o intercooler ?
[ Dodano: Wto Cze 14, 2011 21:03 ] kalitus84, Rave jest po angielsku ale nawet ktoś kto całkowicie angielskiego nie zna to sobie z tym poradzi (z pomocą słownika lub googli)
Dzięki wszystkim za pomoc.Szczerze mówiąc może i prosty jest montaż intercoolera ,ale za pytać nie zaszkodzi.Jeszcze raz wielkie dzięki.
A wracając do mechanika to była jednorazowa wizyta u niego ,nie dość że wyją IC to jeszcze pogubił węże i wmawiał mi że je zabrałem ze sobą.Fakt samochód przymuliło bez IC.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum