Wysłany: Sob Cze 18, 2011 07:42 [r 400] czujnik temperatury
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
mam pytanko, czy moduł starowania może wariować przez czujnik temperatury czyli podawać większą dawkę ropy, grzać przez cały czas świece i czasami wtrysk sterujący się zacinać i po prostu lać?
Ostatnio zmieniony przez szoso Sob Cze 18, 2011 07:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Cze 18, 2011 07:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
świece nie będą grzały cały czas ale jeśli ten czujnik będzie uwalony to będzie problem z rozruchem silnika
wtrysk nie będzie się przez to zacinał a tym bradziej lał
masz SD czy SDI?
a już widzę, SD masz
Nie, nie przepraszam, źle wcisnąłem mam TD, a sprawa wygląda tego typu, że to jest silnik 86 konny i jest prosty jak konstrukcja cepa czyli zwykła pompa na lince i inne takie pierdoły. jakiś czas temu robiłem przy nim głowice bo pękła, czujniki temperatury, termostat, turbinę. I jakiś czas temu przy przekręceniu kluczyka w stacyjce ale nie odpalając go zaczął mi brzęczeć zaworek przy pompie wtryskowej i pokazał się błąd a jak go odpaliłem to strasznie mi klekotał jakby wtrysk lał ale najlepsze jest to, że jak odłączyłem czujnik temperatury i się włączył wentylator wszystko się unormowało. A największą ciekawostką było to, że zaczął mi się grzać po dłuższej trasie więc stwierdziłem, że to termostat. Zamówiłem go bo się okazało, że od hondy jest tańszy nawet z serwisu ale będę go miał dopiero w przyszłym tygodniu a wczoraj wieczorem postanowiłem ten aktualny rozebrać i delikatnie mówiąc popsuć aby miał solidny przepływ. Najlepsze jest to,że przestał się grzać, wtrysk nie leje, żadnych błędów, pompka nie brzęczy i wszystkie czujniki są podłączone, więc pytanko czy termostat ma rzeczywiście aż taki duży wpływ na elektroniczne pierdoły?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum