http://www.sidem.be/ link do strony firmy Sidem. Cena podobna do tego z TEKNOROT. Na forum dużo dobego czytałem o wahaczach Teknorot więc chyba go zamówię.
Sam miałem już go zamówić ale znalazłem na forum bmw http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=56079 i sam już nie wiem. Co to jest żeby co 15-20 tyś. km wymieniać wahacze. To przy moich przebiegach co rok bym musiał. Nie wiem sam co kupić.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 12:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Cze 20, 2011 13:36
Zauważyłem u siebie ostatnio że osłony sworznia lekko sparciały. Coś faktycznie może jest z tymi gumami. Póki co obserwuje i jeżdżę dalej. W R75 osłona silnika zakrywa sworznie i błoto się na nich nie zbiera.
JA ZAŁOŻYŁEM WAHACZE ROVER 75 MG ANGIELSKIE QH. Jeżdżę na nich dwa miesiące i jak na razie żadnych oznak zużycia. Będę pisał jak dalej będzie przebiegała eksploatacja.
Jeżdżę na nich dwa miesiące i jak na razie żadnych oznak zużycia.
oper2004 napisał/a:
Już 2 miesiąc na wahaczu i sworzniu tej firmy bez zarzutu polecam
Strach się bać jak się czyta takie posty - zachwyt, że "już drugi miesiąc jest ok"
Służbowa Toyota Avensis (wzięta nówka z salonu) zrobiła na wahaczach 350 tysięcy km i dalej nic nie pukało, zostały wymienione bo odrobinę ściągało na prawo przy hamowaniu...
Mój Roverek przy wymianie miał przebieg ponad 250 tys. i wahacze nie były jeszcze tragicznie wyrobione, gorzej było z tulejami. Wymieniłem od razu całość wahacze i tuleje też QH. Mam nadzieje, że te co kupiłem wytrzymają podobny przebieg. A to że pisze, że drugi miesiąc jest ok to nie żaden zachwyt tylko dzielę się z opinią że QH są godne polecenia. Trzeba myśleć jak się czyta posty a nie od razu dawać głupie komentarze.
Ostatnio zmieniony przez mgrzesiekm Wto Cze 21, 2011 14:54, w całości zmieniany 1 raz
markozalko, ja bym dał regenerować, zresztą tak zrobiłem. Ale jak już kupić to sadzę że dowolny będzie dobry. nie słyszałem żeby wahacze zużywały się w tempie kilkadziesiąt tysięcy i do wymiany. większość te 80 do 100kkm przeleci a to już jest myślę słuszny przebieg. No chyba że jakaś wada fabryczna ale to już rzadko się zdarza.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
podepnę sie pod temat... wczoraj byłem w Skórzewie w firmie REGUM. Regenerują wahacze, sworznie itd. Działa to tak, że ja daje im moje wahacze, a oni od razu dają mi regenerowane, bez czekania. Tylko cena, w przypadku jeśli mam oryginały to 200 zł od sztuki, jeśli zamienniki to 250 od sztuki. Zna ktoś tą firmę? opinie słyszałem raczej pozytywne.
Dobra firma, połowa okolicznych mechaników u nich robi. Ja tam miałem od R200 regenerowane a teraz w R75 tam mam mieć robione ale moje mi mają zregenerować za 250pln sztuka, oryginały.
[ Dodano: Wto Cze 21, 2011 12:05 ]
od kumpla mechanika wiem ze R200 regenerowane dłużej wytrzymują jak nowe oryginalne po wymianie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
W takim razie chodziło mi nie o sworznie a tuleje wahacza:) Wahacz i tuleja firmy QH polecam. Jak na razie nie mam na co narzekać wszystko fajnie spasowane, żadnych kłopotów podczas montażu, otwory w tulejach idealnie wymierzone.
Powiedzcie mi proszę czy jakbym zamówił wahacz QH i tuleje teknorot albo odwrotnie ma to jakieś znaczenie? Nie wiem będzie pasowało wszytsko super czy lepiej zamówić jednej firmy. Patrze na necie i nie widzę żebym mógł komplet zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum