W krokowcu czyściłem iglicę - tzn każdą z jej części Przepustnice miałem plastikową, wyczyściłem i przesmarowałem każdy element .... teraz mam wsadzona metalową z mg zr. Krokowca nie da się bardziej rozbebeszyć .... Kusi mnie wymoczyć go w benzynie ekstrakcyjnej .... ale nie chc epopsuc O jaką opaske ci chodzi Andrzej_1272,
Możliwe ale to jest taki malutki skok obrotów w sumie może i to .... przepustnica na pewno nie przycina się .... popsikam wd do pancerza linki może coś w tym jest Ale psiknąć przy przepustnicy Czy w innym miejscu też?? jakim
Przestań czyścić wszystko ja to samo robiłem. Na przepustnicy są dwie sprężynki popatrz na nie czy gołym okiem nie widać, że już mają swoje lata. Sprężyna nie odbija do końca i trzyma klapka przepustnicy. Weź na biegu jałowym za plastik przepustnicy co chodzi linka gazu odbij w przeciwną stronę co chodzi linka. Obroty spadną ty masz początki smptomów potem obroty będą trzymac i 5 do 10 sek. Sprężynki do wymiany głównie ta co jest od strony linki to czy wróci motylek przepustnicy na miejsce odowiada sprężynka jak sprężynka nie poradzi odzywa sie krokowy i potem są wariacje z obrotami. Poszukują sam spręzynki nie wiem gdzie dostać nową.
[ Dodano: Sro Lip 13, 2011 10:56 ]
Odepnij wtyczke od czujnika przepustnicy. Włącz silnik i lekko przygazuj do 1100 1200 obrotów. Jak opadają odrazu to do wymiany czujnik przepustnicy lub wtyczka czujnika coś nie łączy. Ja walczyłem z przepustnicą czyściłem też wszystko jak odepnę wtyczkę od czujnika przepustnicy obroty spadają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum