A jeżeli taki czujnik reaguje dopiero jak się wyraźnie przed samym czujnikiem coś porusza to jaka jest przyczyna? Coś jest zabrudzone w środku?
Albo sprawdźcie w taki sposób jak ja: wsiadłem z tyłu przez lewe drzwi, a więc po przekątnej od tego czujnika, zamknąłem się na pilota, ruszałem się i nic. Dopiero jak machnąłem ręką ok. 0,5 metra przed samym czujnikiem to zareagował.
Być może tak właśnie powinno być, bo jest on umieszczony z prawej strony i ma czujki chyba tylko w przód i w tył, a nie na boki...
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
Ja raz przypadkiem z pilota się zamknąłem w samochodzie. Słuchałem muzyki i gdy postanowiłem zmienić utwór samochód zaczął wyć.
Jak sprawdzałem czy działa to zostawiłem uchylone okno pasażera i jak włożyłem rękę by otworzyć drzwi z rygla to od razu trąbił.
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Poczytaj jeszcze w TYM temacie. Osobiście kupiłem i zamontowałem i działa bardzo dobrze. Na aukcji był wystawiony jako od Rovera 400. Przed zakupem pożyczyłem czujnik od koleżanki która miała 400tkę i po przełożeniu działał - więc zamówiłem (20 zł) i działa.
Należy pamiętać, aby po zamknięciu pilotem odczekać min. 15 sekund, a następnie "coś włożyć" przez opuszczoną szybę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum