Wysłany: Pią Lip 15, 2011 07:17 [R 25] co myslicie o tym aucie [EDIT PIERWSZY POST]
Witam,
stary post...
Cytat:
Ostatnio poszukuje samochodu używanego i R25 wpadł mi w oko, przyznam że nigdy za Rover'kami się nie oglądałem, a znajomi niemają o tej marce przychylnych opinii (drogie części, awaryjne itp itd), ale auto mi się bardzo spodobało (miłość od pierwszego wejżenia?)
Poniżej link do jednego modelu który w mieście znalazłem, co myślicie?
pomijam że na jednym zdjęciu jest honda...
dziś po komisach kilka roverkow oglądałem, temu który wcześniej pokazywałem kwiatki z silnika wyrastały... i jedna 200 która miała wszystkie usterki typowe dla modelu opisywane na forum(HGF, nawiew... etc) ale jeździła( tylko troche w prawo znosiło )
Ostatnio zmieniony przez ulic Pon Lip 18, 2011 20:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 07:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
http://otomoto.pl/rover-2...-C16729260.html
- obudowa lusterka poklejona taśmą
-koła ala opel kadett
-brak zaślepki w zderzaku
-brak fotek silnika
-zmieniona kierownica
-brak niklowanej listwy nad tablicą
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 10:12
nie brał bym tego egzemplarza - jak widzę te alusy przeszczepione zapewne w komisie to sobie od razu myślę co jeszcze oni tam powymieniali żeby zysk z maksymalizować... no chyba że masz rzut beretem to wtedy możesz BARDZO DOKŁADNIE go obejrzeć
Ok, tą bryke sobie podaruje,
Powiedzcie mi jak z dostępem do części zamiennych do R25,
oraz czy są to auta awaryjne, generalnie model mi się podoba, ale boje się że koszta eksploatacji mnie zjedzą...
Wyczytałem gdzieś że poza orginalnymi częściami rovera, do R25 pasują też z hondy jakiejś, prawda to ?
oraz
ewentualne naprawy/remonty tylko u mechaników polecanych na roverki.pl
czy można iśc do "pierwszego-lepszego" mechanika i też da radę ?
Generalnie jak już pisalem R25 mi się bardzo spodbało, staram się teraz podejść z "chłodna głowa" do ewentualnego zakupu.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 12:30
ulic napisał/a:
staram się teraz podejść z "chłodna głowa" do ewentualnego zakupu
no i to jest dobre podejście - najważniejszcze żebyś sprawdził auto pod kątem HGF(uszczelki pod głowicą) czy nie ma śladów majonezu w oleju, brudu w zbiorniczku z płynem chłodzącym, itd... no i ogólny stan też jest ważny - czyt. czy wszystko działa jak należy Jak kupisz zadbany egzemplarz to powinien Ci posłużyć, ale raczej ciężko o taki w komisah
dokładnie, a to jakiś golfik, albo jakiś japończyk, nic ciekawego.
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Pią Lip 15, 2011 22:54
to im powiedz żeby sobie sami jeździli szmelcvagenem roverki to super autka, mialem dwa, teraz mam MG ale to w sumie jest to samo, świetny samochód, bez awaryjny, tani w utrzymaniu i dupeczką się podobają hehe
nie ma wyboru - muszę się zgodzić ZR podoba się większości dziewczyn jakie znam
Choć zabawne jest to, że jednogłośnie R25/ZR są ładne R75 / ZT są ładne a R45/ZS nie podoba się żadnej nie wiem o co w tym chodzi bo dla mnie ZS jest akurat najładniejszy
komik88 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lip 16, 2011 07:43
mi się każdym MG podoba wiesz co może ZS się też im podoba tylko tu może odgrywać kolor duzą role..
Audi i VW to nie są auta bezawaryjne i niezawodne, miałem się okazję o tym przekonać użytkując je
jeżdżąc przeszło 3 lata Roverem nie żałuję że go kupiłem, koszty eksploatacji są dużo niższe niż Audi/VW
zależy na co się trafi, jak na szrota to niestety trzeba trochę kasy władować, zwracaj uwagę co będziesz kupował i nie będzie problemów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum