Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
witam koledzy może miał ktoś taką sytuacje że szyberdach nie chce się otwierać tylko lekko się podnosi ale już nie odjeżdża jak zdjąłem szybe to bez żadnego problemu działa a z szybą nie chce no i na dodatek jak się zamyka to coś przeskakuje , jeśli ktoś już taki problem przerabiał to proszę o wskazówki Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 09:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Skoro coś przeskakuje to może być kilka przyczyn:
- Linki prowadzące są przerdzewiałe, pozaginane, powycierane.
- Brudne powykrzywiane prowadnice okna dachowego, uszkodzenie uszczelki i gdzieś podłazi.
- Rolka ślimaka na silniku jest wytarta i linka przeskakuje, albo ma wyrobioną zębatkę.
- Wyrobione/wyłamane ślizgi w prowadnicy.
Bardzo ładnie opisali to w Rave.
Masz w załączniku opisy wyciągnięte z Rave.
witam koledzy poświęciłem dzisiaj pare godzin i zdecydowałem się rozebrać szyber korzystając z tych zdjęć http://www.landyzone.co.u...roof-79181.html rozebrałem szyber i dzięki bogu nic nie było urwane ale linki i mechanizmy dość mocno zabrudzone, wyczyściłem wszystko złożyłem spowrotem i szyber działa wyśmienicie teraz nic nie przeskakuje nic się nie zacina zmyka się bardzo głęboko wszystko trwało 4 godz. Dla tych co mają taki sam problem to znaczy że coś przeskakuje ale mechanizm działa bez szyby (co znaczy że uchwyty nie są urwane ) a z szybą nie chce to oznacza że trzeba tylko wszystko wyczyścić i nasmarować Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum