22.04.2011
1. Doposażenie w zmieniarkę CD
2. Wymiana poduszki silnika (na podłużnicy) - używana (od Freelandera TD4)
3. Wymiana poduszki silnika (tylna) - używana
Hej!
Spora lista Też tworzę własną i nie będzie mniejsza
Mógłbyś pstryknąć jakąś fotkę kierownicy jak wygląda po obszyciu? Zastanawiam się nad "upgradem" własnej.
Pozdro!
Miałem podobną poduchę i nie malowałem tylko znalazłem używkę w dobrej cenie i dobrym stanie. Polecam wymianę jako pewniejsze rozwiązanie niż malowanie.
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Nie Lip 24, 2011 18:27
apples, bardzo ładnie obszyta kierownica Mógłbyś zdradzić gdzie i za ile? No i jak się to odbywało? Sam ściągałeś kiere, czy zaprowadziłeś do zakładu i sami Sobie poradzili?
Wysłany: Czw Lip 28, 2011 16:50
witgut napisał/a:
Miałem podobną poduchę i nie malowałem tylko znalazłem używkę w dobrej cenie i dobrym stanie. Polecam wymianę jako pewniejsze rozwiązanie niż malowanie.
Też tak zrobię. Dzięki za podsunięcie pomysłu.
Rowan napisał/a:
apples, bardzo ładnie obszyta kierownica
Też tak uważam.
Rowan napisał/a:
Mógłbyś zdradzić gdzie i za ile? No i jak się to odbywało? Sam ściągałeś kiere, czy zaprowadziłeś do zakładu i sami Sobie poradzili?
Zaprowadziłem auto rano i popołudniu odebrałem z obszytą kierownicą. Obszywałem tu http://maff.com.pl/ i zapłaciłem coś ok 250zł.
Jak z funkcjonalnością tego trzymaka na kubek od strony kierowcy?
Ja miałem obawy, że będzie mi przeszkadzać i będę zawadzał, łamiąc go kiedy otworze trzymak podczas jazdy. U mnie pasażer będą przysunięty bliżej deski rozdzielczej (żeby osoby z tyłu mogły zmieścić nogi) zaczepia o ten uchwyt.
Pozdrawiam,
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Bo tunel środkowy wyprofilowany jest tak, że bardziej zachodzi na stronę pasażera
Fotele w moim aucie tak sytuują kierowcę i pasażera, że obaj dotykają nogami do bocznych krawędzie środkowej konsoli (mimo, że fotel jest a'la kubełekowy i powinien nogi kierować ku sobie). Siłą rzeczy zatem muszę dotknąć czegoś, co wystaje poza granice konsoli.
Piotrass napisał/a:
nie przeszkadza praktycznie wcale.
Czyli przeszkadza w teorii czy jak ?
Na pewno wygodniej byłoby jeździć kiedy zarówno kierowca jak i pasażer mógłby swobodnie odłożyć puszkę czy kubek z napojem w tym samym czasie
Ten mechanizm musi być pod konkretną kolorystykę, czy mogę wykorzystać zaślepkę?
Ja nie mam drewna, tylko taki x-powerowy szary plastik.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Na postoju jak jest w nim napój - nie przeszkadza, w czasie jazdy muszę trochę uważać aby nie rozbrykać się za bardzo nogą. Generalnie w czasie jazdy trzeba zachować ostrożność.
MaReK napisał/a:
Ten mechanizm musi być pod konkretną kolorystykę, czy mogę wykorzystać zaślepkę?
Mechanizm jest wszędzie taki sam, zmieniasz tylko zaślepkę. Możesz wykorzystać swoją, tylko musisz delikatnie rozczepić z tego prostokąta na którym jest zamontowana. Trzeba uważać aby nie połamać 4 bolców którymi jest przymocowana.
Ile ma kierownica z tego zdjecia ? od zmiany obicia ? bo moja nie przezyla roku i zaczela sie znowu wycierac zastanawiam sie juz mocno na drewniana mniej skóry do wytarcia
Bede mial co pisac z wydatkow :
Przebieg 208000
Cena zakupu 16000 ZL
Total Mods 39
Całkowite wydatki 20620 ZL
Heh zaczniemy sie bic kto wiecej wydal odstraszymy potencjalnych uzytkownikow R
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum