Wysłany: Pon Cze 22, 2009 06:31
wkońcu 'Rover 827 car audio project zakończony'. Dystanse 3cm t o max grubość, bo inaczej głośniki by dotykały do kratek.
Nie oblepiałem wszystkiego matami z zewnątrz bo inaczej blokują się pręty od zamka.
głośniki i dystanse przykręcilem na blachowkręty, ale obawiam że będą się same luzować, bo po ok tygodniu odkręciłem jeszcze raz lewy boczek (bo zadużo wkręciłem przycisk) i musiałem je dokręcić, dodatkowo zalałem je superglue.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 06:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 08:08
Dziwne trochę, że Ci się te wkręty luzują. W końcu oprócz tego, że siedzą w plastiku mają jeszcze pod sobą 3cm MDF-y ( chyba, że dziurki są na tyle szerokie, że mają w nich luz ).
Cytat:
Nie oblepiałem wszystkiego matami z zewnątrz bo inaczej blokują się pręty od zamka.
Albo jeszcze jestem śpiący i nie widzę mat albo wcale ich tam nie ma ?
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 08:52
Botanix napisał/a:
Dziwne trochę, że Ci się te wkręty luzują. W końcu oprócz tego, że siedzą w plastiku mają jeszcze pod sobą 3cm MDF-y ( chyba, że dziurki są na tyle szerokie, że mają w nich luz ).
otwory w dystansach wywierciłem większe, tzn aby wkręt swobodnie przechodzi przez głośnik, później przez dystans a dopiero później wkręca się w blachę drzwi. Jeśli w przyszłości się obluzuje to skręce na długie śruby.
Cytat:
Albo jeszcze jestem śpiący i nie widzę mat albo wcale ich tam nie ma ?
To są fotki prawych drzwi i tam podkleiłem tylko fabryczną folię, a na lewych (brak fotek) dołożyłem więcej mat, i właśnie po złożeniu wszystkiego zauważyłem że przycisk się przesuwa z oporem.
Wszystko gra OK, bez charczenia i o to mi chodziło.
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 09:19
Cytat:
otwory w dystansach wywierciłem większe, tzn aby wkręt swobodnie przechodzi przez głośnik, później przez dystans a dopiero później wkręca się w blachę drzwi.
Nie dziw się więc, że Ci się luzuje. Wkręt powinien mieć też ciasno w dystansie.
Cytat:
To są fotki prawych drzwi i tam podkleiłem tylko fabryczną folię, a na lewych (brak fotek) dołożyłem więcej mat, i właśnie po złożeniu wszystkiego zauważyłem że przycisk się przesuwa z oporem.
W takim razie źle to zrobiłeś skoro jest opór... jak masz, pokaż fotkę to rozgryziem
Napomne, ze to calkiem normalne, ze przednie glosniki umieraja. Zaraz po zakupie przelaczylem 100% na tyl bo przednie wydawaly niezidentyfikowane dzwieki. Po wyjeciu - no coz wywalilem na smietnik
Zbieram sie zeby wymienic sredniotonowe + maluchy z przodu. Robimy "budzetowo", chce srednie glosniki z przodu + fabryka z tylu + radio, ktore to pociagnie w rozsadnych granicach Ogolnie zwyciezca cena/jakosc widzieny najmilej
Co powiecie na zestaw HELIX B 62C BLUE Zmiescic sie zmiesci, co myslicie?
W temacie caraudio nie jestem nawet zielonkawy, po prostu zielony
Rozumiem, ze zaklejam wszelkie dziury w drzwiach jak najdokladniej tasma dekarska + jak sie da to wczesniej srodek, mocuje glosniki na mdfie + zamiana radia.
Wlasnie polecicie cos? Bajka by byla z jakims oldscholowym, @blue827 - Twoje VDO to mistrzostwo Rozumiem tylko, ze troche za slabe pod takie glosniki bez wzmacniacza. Moze znajdzie sie cos wiekowego, mogacego dzwignac te 4+2 glosniki. Wodotryski w postaci usb czy mp3 calkowicie niepotrzebne
PS.
Pływak napisał/a:
Hej
Jak już lecimy z OT to za te pieniądze mógłbyś mieć Microlab Solo6c, które zjadają te Z10 jak i inne wynalazki Logitecha czy też Creativea...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum