Wysłany: Czw Maj 26, 2011 06:35 [R416] jaka długość bagnetu i gdzie kupić
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam WAS!
Niedawno kupiłem Roverka 416 Si i okazało się, że... ma zły bagnet.
Bardzo prosiłbym Was o podanie długości bagnetu w tym modelu od początku korka do końca bagnetu oraz odległości od końca do poziomu min i max. Wtedy będę mógł na tym, który zastępczo posiadam, zaznaczyć prawidłowy poziom.
Wiecie może gdzie można ewentualnie taki bagnet zakupić?
Bardzo proszę o pomoc!
koledzy... Pomóżcie mi więc.
Przeczytałem ten cały wątek o bagnecie ale nadal mało wiem...
Mam rovera 416 Si - gzie mogę zakupić do niego bagnet. Rover benzynka.
Miałem kiedyś ten sam problem, a informacje które znajdowałem były znikome.
Widzę że problem prawie rozwiązany, ale wrzucam również zdjęcie mojego bagnetu, który dokupiłem jako zamiennik w miejsce plastikowego, który w historii tego modelu nie raz lubił komuś pęknąć. Na fotce są dokładne wymiary, na drugiej nr części.
Jest to oryginalny bagnet by Rover/MG, kupiony za dokładnie 62,- PLNy + koszty wysyłki 20,- PLN.
Kupiłem go od użytkownika Allegro o nicku "anatolsc" który prawdopodobnie sprowadza nowe części do Roverków, prosto z UK. Wystarczyło podać nr VIN (model, silnik, rocznik).
nie będzie problemów po prostu wcześniej był montowany bagnet plastikowy, ktory się łamał, dlatego zastąpiono go metalowym (w dokładnie takim samym silniku z takim samym olejem i w tej samej ilości)
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
koledzy no i mam problem...
zamówiłem ten bagnet (z linku z auckji, który zamieściłem) do roverka 1.6 z 1997 końcówka jest plastikowa i źle wskazuje olej
[ Dodano: Wto Lip 26, 2011 16:50 ]
tzn. jest wlana odpowiednia ilośc, a a dalej nic nie wskazuje między min i max
koledzy... ten bagnet z allegro, który miał pasować do 416 dalej nic nie wskazuje na min i max, a jest wlany ponad litr oleju więcej, bo znajomy w serwisie znalazł że rovery robione po 1999 mają więcej oleju,.
Stąd moja prośba- czy mógłby któryś z Was przemierzyć mi, gdzie jest min i mac w roverze 416 Si rok produkcji 1997 ?
Byłbym wdzięczny
bagnet mam niby zły - tak słyszałem i dlatego kupiłem drugi na allegro do mojego modelu (choć niby do roverów od 1999 a ja mam z 1997 i miał pasować). no ale ten który na allegro kupiłem w ogóle nie pokazywał oleju... na min ani mac choć jest wlane odpowiednio...
zdjęcie wrzucę
[ Dodano: Pon Sie 08, 2011 12:07 ]
i rzecz w tym, że ja mam teraz te 4,5 litra oleju wlane i nam tym bagnecie z allegro nic nie wskazywało...
To może i ja dodam coś od siebie. Wcześniej miałem bagnet plastikowy który się połamał. Zakupiłem ten metalowy i powiem tak odczyt na nim jest jak dla mnie gorszy. Końcówka jest grubsza. Wiem ze poziom oleju jest w normie lecz czasami na bagnecie nie ma śladu oleju. Dopiero za 2 lub 3 razem gdy sprawdzam pokazuje mi się poziom.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum