Wysłany: Sob Sie 27, 2011 22:00 [R75] Cięgno klamki, dmontaż zamka
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam
Czy może ktoś podpowiedzieć, albo dysponuje fotką jak jest mocowane cięgno cięgno do otwierania drzwi?
Ułamał mi się ten haczyk który jest mocowany w klamce wewnętrznej i chciałem wymienić cięgno na nowe, ale nie chcę narobić zbyt dużych szkód .
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Wrz 24, 2011 08:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 27, 2011 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Od strony klamki nie ma problemu, rozebrałem już boczek więc to wiem. Bardziej interesuje mnie mocowanie w zamku. Trzeba wykręcać cały zamek? Może ktoś ma jakiś sprytny sposób aby dobrać się do tego bez jego wyjmowania.
wojtekhan, nie bardzo, musisz go wyciągnąć pamiętaj żeby przy wyciąganiu zamka poluzować prowadnice szyby bo inaczej będziesz miał ciężko wyciągnąć zamek, i pamiętaj by zdemontować cięgno klamki zewnętrznej
Niestety widzę, że bez wyciągania zamku się nie obędzie:P
w obudowie zamka jest klapka pod którą znajduje się zaczep, więc trochę umiejętności manualnych i może by się udało bez wyjmowana zamka? Po wyjęciu trochę ciężko wyregulowac cięgno idące do klamki zewnętrznej więc lepiej było by tego nie ruszać
_________________ Pozdrawiam
Rover 75 V6 obecnie Avensis
Stresujcie mnie stresujcie
U mnie kiepsko z czasem więc pewnie przed sobotą się za to nie wezmę.
Zresztą i tak wcześniej muszę gdzieś kupić samo cięgno
Niestety cięgno jeszcze do mnie nie dotarło, a specyfiki typu "klej zastępujący spawane" zawiodły.
Mam jeszcze prośbę o poradę, bo nie udało mi się odnaleźć dokładniejszych informacji jak wyciągnąć zamek. Po ściągnięciu boczku, odkręcam tylko 3 Torxy i wyciągam kasetę, czy muszę coś jeszcze pokombinować?
w obudowie zamka jest klapka pod którą znajduje się zaczep, więc trochę umiejętności manualnych i może by się udało bez wyjmowana zamka? Po wyjęciu trochę ciężko wyregulowac cięgno idące do klamki zewnętrznej więc lepiej było by tego nie ruszać
Skorzystałem z Twojej porady i spróbowałem wymiany bez wyjmowania zamka:) Nie powiem, łatwo nie było, ale zamek działa jak nowy:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum