Wysłany: Wto Sie 09, 2011 00:09 [R216 Coupe] Przechowywanie targi.
Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Mam pytanko dotyczące przechowywania targi. Mam na myśli, co robicie z szybami gdy je "zdemontujecie". Nie mam pomysły na zaden pokrowiec, a transport samych w bagazniku jest dosc ryzykowny.
Ostatnio zmieniony przez tronsek Czw Lis 03, 2011 17:50, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 00:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja mam oryginalny pokrowiec i jednak rzadko korzystam z opcji jazdy bez dachu. Kiedyś myślałem o zamontowaniu jakiś szyn do bagażnika, ale zbyt dużo z tym zabawy. Moim zdaniem pokrowiec jest optymalnym rozwiązaniem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nic nie słyszałem o oryginalnych pokrowcach. Może ma ktoś coś takiego na sprzedaż ? U mnie w bagażniku jest butla więc muszę kłaść jedną na drugiej. Niestety przy warunkach atmosferycznych i "kradzieżowych" w Polsce też rzadko jezdze bez dachu. A skoda, bo to frajda niesamowita
Wielkie dzięki za pomysł. Zaraz skombinuje jakis fajny materiał i idę do babci A tak przy okazji. Czy jak macie zdjętą targe i zamknięcie auto ( Załczycie alarm) to czy auto zaczyna Wam wyć po jakimś czasie ?
Wielkie dzięki za pomysł. Zaraz skombinuje jakis fajny materiał i idę do babci A tak przy okazji. Czy jak macie zdjętą targe i zamknięcie auto ( Załczycie alarm) to czy auto zaczyna Wam wyć po jakimś czasie ?
tronsek, podaj co to za materiał jeśli możesz wymiary i będzie jak znalazł
Materiał to taka 2mm pianka. Moim zdaniem mogłaby być trochę grubsza, wtedy dach byłby bezpieczniejszy. W ori pokrowcu jest jeszcze kieszeń na pałąk (widać na drugiej fotce). Wymiary to sobie można pomierzyć dach, założyć 1cm luzu i będzie
Borowa napisał/a:
Czy jak macie zdjętą targe i zamknięcie auto ( Załczycie alarm) to czy auto zaczyna Wam wyć po jakimś czasie ?
Też mi wyje, jednak znalazłem na to taki sposób, że jak zdejmuję dach, to czujniki ruchu zaklejam czarną taśmą izolacyjną (2 warstwy). Jak na razie po tym zabiegu alarm mi się ani razu nie włączył.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No ekstra to działa, tylko pozostawienie czegos w srodku jest równoznaczne z utratą
to jak wymyslisz inny sposob to daj znac chetnie skorzystam
_________________ Tomcata na części info na PW
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sro Sie 31, 2011 18:21
Borowa napisał/a:
No ekstra to działa, tylko pozostawienie czegos w srodku jest równoznaczne z utratą
Schowek zamykany jest na kluczyk, a fotele nie przejdą przez otwór w dachu. Ja cabrio często zostawiam bez dachu. Jedyne co się raz stało (a mam to auto od wielu lat), to nieoczekiwanie zaczął padać deszcz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum