Wezyki bym raczej wykluczyl.U mnie kiedys lekko nadpekl i po rozgrzaniu silnika nie dalo sie wysiedziec w aucie(zapach ON) raczej cos w kierunku pompa,wtryski(weze zasilajace paliwem od zbiornika do filtra i za nim tylko wtedy to by sie zapowietrzal).
Wiec mysle za na poczatek przejrzec caly uklad paliwowy z zewnatrz a pozniej zaglebiac sie dalej.
PZDR.
_________________ FMIC+MBC+1.3BAR+DAWKA=POWER:D 283mm hamulce przod,stabi mg zs+poliuretany,rozporka przod=wrazenia z jazdy bezcenne:D
SPAMU¦
Wysłany: Nie Cze 19, 2011 17:12 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
8l to cos za duzo (chyba ze naprawde ostra jazda musi byc to wtedy widomo w kazdym zaczyn sie wir w baku )
Nie no max 4 tyś przy wyprzedzaniu, a przy jeździe Max 3,5 ale norma to 2,5
Nie jeżdże porywczo. Zobaczę teraz po wymianie filtrów, oleju i zrobieniu hamulców,które tarły i robiły małe tarcie
[ Dodano: Sob Paź 01, 2011 00:22 ]
Witam, Chciałem temat odnowić.
Słuchajcie możecie mi podesłać wszystkie mechaniczne tuningi (linki na forum)
które wpłyną na moc silnika?
Proszę bez katalizatora - bo za to się nie biorę
[ Dodano: Sob Paź 15, 2011 16:23 ]
Panowie na allegro znalazłem gościa który stwierdził że potrafi zrobić chip tuning do rovera 200 SD. Myślicie że to realne?
machi12, Nie, a na allegro rożne bajki sprzedają Jak ty chcesz sterować pompę mechaniczna Chipem Otwórz sobie swój ECU i zobaczysz ze tam 3/4 jest puste i samo powietrze jest w środku Jedynie co ECU steruje to odcinke paliwa żebyś mógł zgasić auto
Twój chip to sa śrubki w tej pompie i tyle
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
zależy jakie minusy seryjnego a jakie nie seryjnego.
Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jak się to montuje dokładnie w które miejsce i jakie części są potrzebne.
Zależy mi na jakości... oczywiście bez przegięcia cenowego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum