Wysłany: Nie Paź 16, 2011 08:50 [r200] cięzkie krecenie silnikiem-odpalanie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1999
Witam mam pytanie jak widac na zewnatrz juz jest prawie zima i mam problem kiedy chce odpalic auto po nocy strasznie ciezko kreci silnikiem tak jak by wał ciezko sie krecil w oleju olej to polsyntetyk max life valvoline , ale auto odpala za 1 razem dlaczego tak ciezko kreci silnikiem jak juz sie rozgrzeje to normalnie kreci
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 16, 2011 08:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Może mieć dobre napięcie, ale nie podaje już właściwego prądu rozruchowego.
Ja bym go obadał multimetrem.
Miałem tak w landku. co pisałem na forum że mi zamarzł.
Po wymianie akumulatora w największe mrozy już 2 latka odpala od pierwszego.
Może mieć dobre napięcie, ale nie podaje już właściwego prądu rozruchowego.
Dokładnie. Podjedź do jakiegoś serwisu, który ma przyrząd do diagnostyki akumulatorów, to Ci go dokładnie sprawdzą, czy jest czy już długo nie pociągnie.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Witam.
Podłącze się do tematu bo mam podobny problem.Mianowicie kupiłem silnik po remoncie.Aktualnie przejechałem 180km. i zimny silnik pali na rys a jak przejadę 10 km. i się nagrzeje to rozrusznik ma duży problem z obróceniem wału,musi postać z 15 min. i już jest możliwość odpalenia . Jeszcze niepokoi mnie odgłos zaworów .Nie wiem co może być tego powodem w silniku na pewno była też wymieniana uszczelka pod głowicą sprzedawca poinformował tylko że po przejechaniu 500 km. wymienić olej i filtr.
Rover 214si rok 1997
Proszę o pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum