Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
Chciałbym na zimę zakryć chłodnicę jednak śruby znajdujące się nad grillem są tak zardzewiałe, że nie da rady ich odkręcić, aby ściągnąć przedni błotnik. Stąd moje pytanie jak zdemontować ten błotnik, aby móc zakryć chłodnicę?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 19, 2011 22:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ściągać zderzak by zakryć chłodnicę? to jakieś nieporozumienie
zdjęcie zderzaka a później spasowanie go nie jest takie łatwe
co do zakrycia chłodnicy to trzeba odkręcić jej górne mocowania, odchylić ją i wsadzić karton
Remi55, w 45 grill idzie z maską do góry a w 400 nie
ja odkręcam mocowanie chłodnicy, odchylam ją trochę w stronę silnika i wsadzam karton
dziękuję, dobranoc
Jestem przeciwny zakrywaniu chłodnicy - po co. W trakcie szybkiej jazdy w zimie - ok, ale jak się utknie w korku.... To tak jakby zakryć kartonem otwór wentylujący w laptopie grając w jakąś wymagającą gierkę.
Powracając do tematu - kolego zawsze możesz odkręcić chłodnicę - szybciej i łatwiej. Trzyma się ona na 2 śrubach przykręconych do pasa przedniego. Z dołu jest osadzona na 2 wypustkach. Odkręcić, lekko uchylić, włożyć karton i po krzyku
Po co za grilem? Na gril zakładasz osłonę, wiercisz 2 otwory a za grilem montujesz kawałek płaskownika albo nakrętkę z dużą podkładką. Do montażu nic raczej nie musisz ściągać. Nie patrzyłem jak jest montowana siatka do zderzaka i nie wiem czy przy szybkiej jeździe opór powietrza nie wepchnie takiego "zestawu" do środka
_________________ Nigdy nie kupię auta na "F"... miałem więc Fiata a teraz mam Peugeota
Artu, nie dyskutujemy w tym temacie o słuszności zakrywania chłodnicy tylko o sposobach, dla jednych jest to bez sensu a drugim pomaga, zwłaszcza w dieslu, sam praktykowałem
wracając do kartonu to robi się mokry, teraz zrobię z pleksi, trzeba tylko pamiętać by nie przysłaniać chłodnicy całkowicie, ja na środku zostawiam otwór
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum