Zarejestrowałem się na tym forum, gdyż po rozbiciu poprzedniego wozu rozglądam się za czymś nowym. Przypadkiem trafiłem na MG ZS 180 - nie powiem, urzekł mnie kolor i całkiem przyjemna sylwetka. Trochę poczytałem tu i tam, ale z marką nigdy styczności nie miałem.
-połamana dokładka z przodu, zaparowane halogeny,
-i o wyglądzie zewn. tyle bo nie ma fot
- zobacz na przewody zapłonowe idące do przednich garków, nie wiem czy ten ma jeszcze kable zapłonowe czy od razu cewki, ale skoro mechanicznie ma być taki super zadbany to czemu tego nie wymieni? tylko zostawia takie popękane poprzecierane przewody?
-brakuje płynu w zbiorniczku od płynu chłodzącego,
-zapocona olejem przednia pokrywa zaworów,
- w środku dość mocno wytarta kierownica jak na taki przebieg,
-wyłamany schowek po lewej stronie kierownicy,
Popatrz sobie na listę napraw i przelicz, ile musiało zostać w to auto włożone. Rozrząd z robotą to przy dooobrych cenach jakies 1600zl, sprzęgło do ZS 180 ztcp nie występuje w zamienniku i kosztuje ok 1200zl, skrzynia z 600zl + wymiana, tak samo popychacze zaworowe nie kosztują 5zł.... więc koleś sprzedaje to auto za drobne, to raz, a druga sprawa to sporo tych napraw jak na tak mały przebieg. Z tymi cenami musi być coś n ie tak, są za tanie, przecież kupić używany motor 2.5, wymienic rozrząd i wsadzić do auta to wychodzi blisko 7tys... pozdrowki!
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
"4. Podana cena 8 300 zł jest kwotą netto (brutto = 10 209 zł)"
Właśnie tak jak Markzo wspomniał silnik nie wygląda ciekawie. Płynu mogłoby być więcej te parę ml. Nie ma nakładek "chromowanych" na progi ( ale to chyba opcja była). Nie ma schowka tego wyjmowanego po stronie kierowcy , pasy z tyłu zapinają się z "osłonką/prowadnicą" tą co powinna być w tylnej półce czy mi sie wydaje.. Nie ma fotek prawej strony auta i nie ma fotki tyłu. Nie napisał że "bezwypadkowy" więc o czymś to świadczy.
Co do kierownicy , kierownica źle nie wygląda...mam ten sam przebieg i moja wygląda troszeczke lepiej tylko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum