W tym przypadku opisujesz działanie moderatora, a nie admina
To jest jego zadanie, aby dbać o przejrzystość i porządek forum.
Porwałeś się jednak na opisywanie działań applesa, który bądź co bądź odwala kawał dobrej roboty. Po pierwsze zamykając wątki po raz n-ty wałkowane i w których rozwiązanie problemu już było, a użytkownicy którym nie chcę się poszukać tematu i rozwiązań usilnie zakładają nowe wątki o tej samej treści.
Dzięki działaniu moderatorów i zaangażowaniu ich pracy w poszczególne wątki, zwłaszcza porad technicznych, od jakiegoś czasu, używając szukajki forum i google'a łatwiej trafić na problem, niż było to możliwe przed ich działaniami. Moderatorzy wspólnie ustalili między sobą reguły działania i się ich trzymają. Począwszy od nazewnictwa tematów przez użytkowników, na wartości merytorycznej postów skończywszy.
Podawany przez Ciebie temat, to właśnie klasyczny przykład na to, jak się ludziom nie chce poszukać rozwiązań. Generalnie moderator powinien wywalić ten temat do kosza, ale apples ma na tyle dużo cierpliwości i chęci pomocy innym, że podaje w linku gotowe odpowiedzi. Często wskazując na temat, który sam wspólnie z innymi użytkownikami tego forum stworzył, żeby innym było łatwiej.
Nie wiem co tu jest z prywatnego folwarku...
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
ale apples ma na tyle dużo cierpliwości i chęci pomocy innym
Na pewno zgadzam się z tematem, bo tak zaczyna się ostatnio dziać niestety.
Może nie wszyscy... Ale są osoby które powinny się ew. ograniczyć do jedego działu.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Powtarzające się wątki o takich samych problemach powinny być zamykane i wywalane, żeby nie robić śmietnika, później korzystając z szukajki mamy do przeczytania kilka a nie kilkanaście lub nawet dziesiąt tematów, co pozwala nam zaoszczędzić czas i pochwaliić przejrzystość forum.
kzrr napisał/a:
Na pewno zgadzam się z tematem, bo tak zaczyna się ostatnio dziać niestety.
Może nie wszyscy... Ale są osoby które powinny się ew. ograniczyć do jedego działu.
jakoś rozwiniesz? co masz dokładnie na myśli? co złego się dzieje i co tak naprawdę apples robi szkodliwego?
Coś chcesz dopisać? Zawsze tak było, że te dwa tematy były zamknięte i zanim zostałem moderatorem.
Tomi napisał/a:
Nie bardzo rozumiem takiej logiki działania...
Wystarczy się chwilę zastanowić. Gdyby tematy były otwarte, a czasami zdarzało się zapomnieć je zamknąć, to byłby śmietnik z pytaniami. Celem założenia tych dwóch tematów było to aby dostarczyć jak najwięcej suchych informacji lub ukierunkować na rozwiązanie problemu.
kzrr, czy teraz w każdym wątku na mój temat będziesz się udzielać i bić pianę w związku z tym że dałem ci warna? Napisz coś konstruktywnego, daj pomysł, rozwiąż problem, itp.
A czyli to jest wątek poświęcony Twojej osobie... to przepraszam nie wiedziałem...
apples napisał/a:
z tym że dałem ci warna? Napisz coś konstruktywnego, daj pomysł, rozwiąż problem, itp.
Proszę bardzo... dałeś mi warny, nie informując mnie o tym. A poza tym Ty zarówno jak i pozostała część moderacji jesteście kompletnie nie konsekwętni w swoim "działaniu"
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
A poza tym Ty zarówno jak i pozostała część moderacji jesteście kompletnie nie konsekwętni w swoim "działaniu"
po raz kolejny puste słowa rzucane na wiatr bez pokrycia, podaj konkretne przykłady braku konsekwencji w działaniu moderatorów.
kzrr napisał/a:
dałeś mi warny, nie informując mnie o tym
zdaje mi się, że jesteś dużym chłopcem i wiesz, że za jakieś tam zachowania na forum możesz zostać skarcony więc nie uważam również, że wstępne ostrzeżenia są potrzebne, z resztą zdarzało się, że były i takie przypadki.
kris-tofer, nie rozumiem w ogole po co bierzesz udział w tej rozmowie skoro nawet nie masz nic ciekawego ani mądrego do powiedzenia... ? Sorry ale po pierwsze nie dam się sprowokować i nie mam zamiaru z Tobą tutaj pisać etc. Rób tam swoje print-screeny. Pozdro
A czyli to jest wątek poświęcony Twojej osobie... to przepraszam nie wiedziałem...
Ślepy by zobaczył kto zamykał tematy i kto je zakładał.
kzrr napisał/a:
Proszę bardzo... dałeś mi warny, nie informując mnie o tym. A poza tym Ty zarówno jak i pozostała część moderacji jesteście kompletnie nie konsekwętni w swoim "działaniu"
I dlatego teraz jak mały dzidziuś będziesz tupać nóżkami i pokazywać w każdym temacie jaki jesteś biedny, a ten apples taki zły bo dał Ci warna. kzrr, pisz tak jak było - szoso dał Ci ostrzeżenia na PW, a ja nie mając zamiaru bawić się w Twoje gierki i wiedząc o Twoich PW z szoso dałem Ci warna.
i nie mówcie proszę że nie widzicie krzaków na ssb - tylko dlaczego nie reagujecie ? Tylko jeden apples je widzi tak ?
Dziękuje za pokazanie - już reaguje i czekam na następne tematy. Tak jak napisałem Ci już na SB nie siedzę tu całymi dniami i nie potrafię wyłapać wszystkiego tak samo jak inni moderatorzy i administratorzy.
kzrr napisał/a:
kris-tofer, nie rozumiem w ogole po co bierzesz udział w tej rozmowie skoro nawet nie masz nic ciekawego ani mądrego do powiedzenia... ?
Też nic mądrego i ciekawego nie wniosłeś do tego tematu.
Ostatnio zmieniony przez apples Wto Lis 01, 2011 10:41, w całości zmieniany 1 raz
Wspólna tylko pod względem tego że komuś została zwrócona uwaga na PW i jak dalej reagować. Już Ci pisałem i szoso również że nie mamy wglądu w PW innych użytkowników.
kzrr napisał/a:
Zapytam raz jeszcze - Dlaczego jeden mod reaguje na krzaki drugi nie ? Albo wszyscy albo nikt ?
Dobrze, że Ty jeden rozumiesz. Po drugie jak można zrozumieć kogoś kto sam ewidentnie nie wie o co mu chodzi, a jeśli nawet wie to nie potrafi tego w jasny sposób wyrazić.
Dobrze, że Ty jeden rozumiesz. Po drugie jak można zrozumieć kogoś kto sam ewidentnie nie wie o co mu chodzi, a jeśli nawet wie to nie potrafi tego w jasny sposób wyrazić.
Ja doskonale wiem, a Ty doskonale udajesz że nie wiesz. POMIDOR
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum