Wysłany: Wto Paź 18, 2011 18:01 [r620ti] potrzebuje kilka rad na początek
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam kupiłem roverka 620 ti, jakie macie zdanie na temat tego modelu ?? jakie ma wady a jakie zalety ? na jakie podzespoły uważać z góry dzięki za odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 18, 2011 18:01 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ciekawy jestem co kupiłeś. Ja też ostatnio szukam. Masz jakieś fotki albo link?
Co do samego auta, to jakoś specjalnie nie zauważyłem wad w stosunku do radości jaką daje z jazdy
Spalanie jest chyba naniższe jakie udało mi się znaleźć przy tej mocy i tym silniku. Ja potrafiłem zrobić nim 8L/100, ale jechałem jak emeryt
Jak "pociśniesz" to i kilkanaście literków wciągnie bez problemu.
Auto jest dla mnie super. Żona tez uwielbia nim jeździć.
To autko to praktycznie 100% Honda Accord, tyle że uszlachetniona.
Silnik diesla SDi jest konstrukcji Rovera, ale również był w Hondach montowany.
Od strony mechanicznej możecie poczytać o Accordzie.
Jedynie silnik T, który akurat widze posiadacie, nie jest znany Hondzie, ale to solidna i niezawodna jednostka. Może mieć problemy z wyciekami oleju.
Co do wad tego modelu to najpoważniejszą jest pewnie rdza czepiająca się głównie tylnych nadkoli, należy też uważać na przednie zawieszenie (zdarzały się przypadki, że pęka sworzeń http://forum.roverki.pl/viewtopic.php?t=64491).
Co do reszty to nie wiem, bo mam R400 - ale na pewno znajdziecie na forum.
kurde jak kupiłem to autko to silnik był wyrzucony wkońcu go poskładałem ale ma proble z wężykami od turba bo nie mam pojęcia jak mają iść moglibyście pomódz???
tak jak obiecałem wystawie foto mojego roverka. na drugim foto widać takie czarne podciśnienie pomóżcie gdzie go zamontować. jak dojde do ładu ze wszystkim roverek chyba pujdzie na sprzedanie jeśli dostane dobrą oferte
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum