Wysłany: Wto Lis 01, 2011 08:59 [MGF] układ chłodzenia
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Z rury pod samochodem łączącej chłodnicę z silnikiem cieknie płyn - przerdzewiała. Czy ktoś może naprawiał taki wyciek, ewentualnie gdzie można kupić nową.
_________________ Maciek Sandomierz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lis 01, 2011 08:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam to samo cieknie w miejscu gdzie styka się z tym uchwytem podtrzymującym
ja wymienię je na rury z nierdzewki, a jeśli nie chce Ci się samemu tego robić to polecam udać się do jakiegoś serwisu wioskowy-tuning-wydechów - gdzie takich rur mają pod dostatkiem
_________________ Czytanie postów na forum może powodować schorzenia psychiczne i utratę wiary w ludzką inteligencję
[ Dodano: Sro Lut 29, 2012 15:42 ]
Witam. od tygodnia w rodzince pojawił się MGF .Po zapoznaniu się z MGF , zauważyłem że rurki od płynu chłodzącego zaczynają delikatnie korodować ( te długie pod podłogą ) długość około 160 cm i średnica 32mm. Jest to dość poważna sprawa bo w razie przecieku wiadomo co się dzieje . Temat wygląda w ten sposób że zakupiłem dwa kawałki po 170 cm rury z kwasówki, metr płaskownika na uchwyty i kolanko, koszt 110zł plus spawanie i napawanie końcówek max 50 zł . Temat zamknięty raz na zawsze za 160 zł Pozdrowionka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum