ej panowie, czysto teoretycznie to ja tam jestem w stanie zagrzac oliwe w 1,4 do stanow ponad norme
aczkolwiek jakbym mial ku temu podejrzenia to jednak najpierw bym zalozyl zegarek i sprawdzil do ilu grzeje
zwykle tak to się odbywa mam jakieś podejrzenia weryfikuje je a później środki zapobiegawcze w tej kolejności a nie mam podejrzenie środki zapobiegawcze....
Markzo dlatego pytałem kolegę o tego mobila bo też słyszałem dużo opinii ze jest rozlewany i podrabiany i ze w PL strach go kupować...
Markzo dlatego pytałem kolegę o tego mobila bo też słyszałem dużo opinii ze jest rozlewany i podrabiany i ze w PL strach go kupować...
KV6 przejechała 20tyś km na tym oleju już (1 wymiana przy 15tyś km chyba) i ani nie bierze oleju, ani silnik nie pracuje gorzej, wsio jest oki, Coupeta to samo, wszystko oki a na tym oleju jeżdże już ładnych kilkanaście tysięcy (nie na tym samym, zeby nie wyszło,że nie zmieniam ) dlatego sam nie wiem co myśleć Zukowaty polecał Liqui Molly czy jakoś tak, podobno dobre oleum.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
KV6 przejechała 20tyś km na tym oleju już (1 wymiana przy 15tyś km chyba) i ani nie bierze oleju, ani silnik nie pracuje gorzej, wsio jest oki, Coupeta to samo, wszystko oki a na tym oleju jeżdże już ładnych kilkanaście tysięcy (nie na tym samym, zeby nie wyszło,że nie zmieniam ) dlatego sam nie wiem co myśleć Zukowaty polecał Liqui Molly czy jakoś tak, podobno dobre oleum.
wiesz ja już słyszałem ze nawet valvoline mieszają i podrabiają... dlatego kupuje go w litrówkach a nie w 5L... jest drożej ale pewniej.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2008 Posty: 364 Skąd: Racibórz
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 09:52
Jak już temat zszedł na olej to się za dużo przypadków nasłuchałem o Mobilu, łącznie z tym że rozlewają go w Polsce a butelki bodajże robili/robią w Olsztynie. Ja od zawsze leje Motula. Dwie Crxy, Civic i teraz Rover latają na Motulu, kupuje od dystrybutora i mam pewność że nie jest jakoś chrzczony.
Co do tematu to dla mnie ta chłodnica to totalny bezsens, tym bardziej w 1.4 ale jeśli Tobie to daje satysfakcję to ok.
Bumelant [Usunięty]
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 19:09
Mobila mialem pewnego - litrowe buteleczki oczywista - nie byl wodnisty taki bardziej taki gesty takze spoko - ale dam znac za 4k gdzies - byl pod reka - mialem go za 69 pln u Pawla Midowicza na Klinach przy okazji rozrzadu - takze pewniak mechanior - zalanie Motulem kolo paki kosztuje w vvc - kozak olej - kupowalismy go w wiekszej ilosci z marcinmarcin u generalnego dystr. - przywiozl chopok z Motula pake do firmy - pamietam butle mialem w zimie w garazu - mroz jak chole.. a to ustrojstwo takie fajne geste, lepkie nadal - w skrzynce tez mam Motul - biegi wchodze jak po masle doslownie - rewela. Rodi - to spoko z tym czasem nagrzewania - wiesz.. co nie pomoze a nie zaszkodzi czemu nie - ja tam w sumie jestem na tak - takie dziwactwo - pasja - cza robic a nie patrzyc na innych hehe.
Chopaki od turbawek to moze podajce takie typowe odczyty temp. silnika / oleju - macie gajery w furakach to bedzie fajne porownanie nawet Dobryziom vs Desperado69 Pl vs UK - no tak powiedzmy przy spokojnej jedzie i ogniu - trasa / miasto - zobaczymy sobie chetnie jak to wyglada - ja niestety nie posiadam wskaznika temp oleju - raczej dbanie o uklad chlodzenia u mnie jest istotny.
Chopaki od turbawek to moze podajce takie typowe odczyty temp. silnika / oleju - macie gajery w furakach to bedzie fajne porownanie nawet Dobryziom vs Desperado69 Pl vs UK - no tak powiedzmy przy spokojnej jedzie i ogniu - trasa / miasto - zobaczymy sobie chetnie jak to wyglada - ja niestety nie posiadam wskaznika temp oleju - raczej dbanie o uklad chlodzenia u mnie jest istotny.
ja nie używam budzika od oleju nie jest mi niezbędny podstawa to EGT i Boost
Ano Motula mogę z czystym sumieniem polecić. Natłukłem na nim 40k w ZRce i dalej jeździ. Kulturą pracy żaden VVC nie grzeszy, ale jak Bumelancik zaznaczył na motulu jest u mnie trochę ciszej i bardziej miękko niż na poprzednim oleju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum