Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 69 Skąd: Warszawa/Marki
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 16:13 [420] Nie dziala gniazdo OBD
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Mam problem nie dziala mi nic pod gniazdem OBD, na pinach 4 i 16 jest zasilanie. Mam "handytester" ktory w kazdym samochodzie po podlaczeniu pod OBD uruchamia sie w roverze nie, to samo jest z najprostszym ELM 327 po wlaczeniu zaplonu nie wykrywa samochodu. Najdziwniejsze jest to, ze mimo tego ze jest zasilanie handytester nie uruchamia sie a powinien.
Czy ktos mial podobne przezycia z tym?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 16:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeśli jest zasilanie to bezpiecznik sprawny, ale raczej ani ELM and Handytester się po prostu nie połączysz, nie obsługują lub nie mają dodanych interfejsów aby porozumieć się z roverem...
Wysłany: Sob Lis 12, 2011 17:38
aa dodam ze jak zwieram piny 4 i 15 to bledow tez nie moge wymrugac. Handytester powinien sie przynajmniej wlaczyc, uruchamia sie pod kazdym samochodem pod jaki go podlaczalem tyle ze nie czyta bledow. Nie wiem tylko z czego on bierze sygnal zeby sie uruchomic bo jak widac samo napiecie nie wystarcza.
Wysłany: Nie Lis 13, 2011 04:59
szoso napisał/a:
zelu, bo w SD nie wybłyskasz sobie błędów
To wszystko jasne ^^ Podjade jutro na KTS'a zobaczyc czy sie polaczy chociaz watpie zeby to cos dalo jak ten tester sie nie odpala, a rovery tez obsluguje tylko nie mam karty do nich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum