czy lepiej dorzucić te 15 zł na stronę i kupić sprawdzone teknoroty?
sprawdzone Teknoroty?
jak ktoś przejedzie 100tys na nich to powiem, że są sprawdzone. O ile wiem to nikt na nich tyle jeszcze nie pojeździł.
50tys to żaden przebieg dla wahaczy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 14:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
czy lepiej dorzucić te 15 zł na stronę i kupić sprawdzone teknoroty?
sprawdzone Teknoroty?
jak ktoś przejedzie 100tys na nich to powiem, że są sprawdzone. O ile wiem to nikt na nich tyle jeszcze nie pojeździł.
tak 100tys żaden, powiedz to mojemu byłemu wahaczowi Delphi który padł po hmm nie całym roku a machłem nie wiem z 30 tys? ale to już zmartwienie kogo innego...
sprawdzone Teknoroty?
sam dużo nie jeżdżę, rocznie około 12 tys więc 50 tys to już 4 lata użytkowania... ważne że będą wymienione na nowe i nie rozlecą się w dzień wymiany. PHJOWI powiedział, że można teknorota założyć i nic się nie dzieje, Aples też widziałem pisał, że ok. Parę osób z tego co czytałem ma założone i jeżdża dlatego pytam czy "oszczedzić" 30 zł i kupić te z linku który podałem czy teknorot.
a 100 tys. to może wytrzymać sporo elementów, ale nie zawieszenie na polskich drogach, a zwłaszcza w mniejszych miejscowościach.
Ja znalazłem też najtaniej na allegro komplet wahacz i tuleja QH. Też nie mam zamiaru kupować nie wiadomo jakiej firmy części. Delphi jest droga a na tych naszych drogach to zaraz i tak będzie robota.Szkoda przepłacać. Teraz też będę kupował aby taniej.
Witajcie. Musze zmienić prawy wahacz bo sie ledwo cos tam trzyma. W warsztacie polecili mi delphi. Z tego co czytalem bez sensu jest je montowac bo sa awaryjne.
Pewnie że kup te QH i juz nie ma co przepłacać. Ja osobiście też taki mam i kupiłem go razem z tuleją za jakieś 350 zl - nie pamiętam dokładnie. Pierwszy raz mechanicy założyli mi tuleje wahacza Delphi i skasowali mnie 220 zl za nią o jezusie. Później sam sobie kupiłem i właśnie QH i za mniej niż 90 zl. Ja teraz też nie mam zamiaru przepłacać. Drogi mamy jakie mamy.
a powiedzcie mi czy jezeli sam wahacz jest ok a ma wywalona tuleje to mozna tylko zmienic ta tulejke? czy trzeba wymienic caly wahacz? jest tak jak w bmw ze to wszystko jest razem? bo mnie dzis w warsztacie ze samej tulejki nei da rady
[ Dodano: Pon Lis 21, 2011 17:24 ]
Jeszcze sie dowiedzialem ze jest jakis wklad a nie cala tuleja... to ten wklad to ta guma?;-) bo nie wiem czy kupic wtedy sama gume czy z allegro wziac tulejke HQ z obudowa.
osobiscie odradzam kupowanie zamienników wahaczy tylko oryginał. Moje obydwa były do wymiany, ale z jednej strony zrobiłem regeneracje wahacza (50zł- luz na jednym sworzniu) a z drugiej kupiłem nowy teknorot. Po niecałym roku teknorot ma luz ( co prawda minimalny ale ma), natomiast regenerowany jest w porządku. Nie bawiłem sie w reklamacje- został zregenerowany
Z tego co się dowiedziałem, to za bardzo nie polecają wahaczy nast. firm: SRL, DELPHI, TEKNOROT i pewnie te co wkleiłem link też będą nie bardzo chociaż nikt nie potrafił mi o nich nic powiedzieć. Podobno dość dobre są z firm DYS i BIRT. Może pokręciłem trochę nazwy ale zorientowani wiedzą o co chodzi. Oryginał to oryginał wiadoma sprawa ale kupa kasy.
Po przeczytaniu tego i innych wątków o wahaczach wychodzi na to że QH są ok.
Moj roverek przejechał już 235000 km więc przyszła i pora na wymianę prawego wahacza. Na tą chwilę skłaniam się właśnie do QH i chciałbym przeczytać jakieś uwagi (najmilej widziane negatywne) na temat wahaczy właśnie tej firmy. A jeśli nie tej, to jakiej innej w dowolnym przedziale cenowym. Delphi z góry dla mnie odpada bo nie raz się już przekonałem że robią bubla (w sumie to patrząc na to jak wygląda u nich rekrutacja to się nie dziwie że im buble wychodzą).
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 21:37
Pisałem już na Forum o moim przypadku: wahacze ze średniej półki cenowej z allegro wytrzymały rok,a jeden ze sworzni o mało nie wyleciał w czasie wymiany.Jestem kilka dni po wymianie na regenerowane i zapowiada się dłuższa jazda. Tego typu rozwiązanie jest nie tylko tańsze (360.- za obydwa),ale polecane przez profesjonalistów. Dzisiaj pojechałem na szarpaki sprawdzić amory i stary diagnosta z długoletnim stażem potwierdził słuszność mojego wyboru,bo większość taryfiarzy w okolicy jeździ na regenerowanych w Katowicach.
Mam nadzieję że wytrzymają dłużej od wybranych przez ciebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum