Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 10:22 [MG TF / MGF] Hardtop - gdzie kupić?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2004
Chciałbym kupić hardtop do MG TF / MGF. W Niemczech czy UK nie ma z tym problemów, tyle że mało kto zgadza się na transport. Gdzie szukać w PL? Może być używany. Allegro puste.
pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Sob Wrz 03, 2011 10:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Wto Lis 22, 2011 22:18
Oj będzie ja już sobie dałem spokój, rozmawiałem z dwiema osobami z allegro które miały do sprzedania MGF razem z hardtopem ale jak usłyszałem cene to podziękowałem. Na szczęście znajomy na święta wraca z UK Vanem więc prawdopodobnie mi przywiezie za normalne pieniądze.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ile, jeśli można zapytać? Jak ostra zima przyjdzie, to może będę skłonny przepłacić.
Madis napisał/a:
Na szczęście znajomy na święta wraca z UK Vanem więc prawdopodobnie mi przywiezie za normalne pieniądze.
A może "upoluje" tego więcej? - Jeśli ma pojemnego VANa, to wejdzie mu kilka jeśli pusto wraca.
Braciom rodakom wielce by się zasłużył, a jego zdjęcie pewnie by w podzięce na subforum MGF/TF się wyświetlało zamiast logo klubu
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Sie 2010 Posty: 60 Skąd: Krapkowice
Wysłany: Sro Lis 23, 2011 21:30
Witam
Pytanie o ilość chętnych na hardtop'y do mgf i max cene za ile może dać każdy za dach.
Poważnie pytam bo mam okazję na transport z Anglii busem większych gabarytów...
Widzę że buynow! zaczyna się od 300 funtów. Zaznaczam że nie mam ochoty bawić się w aukcje i liczenie ze kupi się w okazji za około 100... tylko szybko i konkretnie.
Chcę zorientować się czy ktoś jest zainteresowany. Termin około 2 do max 3 tygodni.
Marcin
PS. i konkretnie nie chce potem zostać z 5 dachami.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2011 Posty: 36 Skąd: Białystok/Warszawa
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 16:09
Ja osobiscie odpadam. Widzę że cena robi się już spora, zamówienie z anglii też niemało kosztuje. W obecnej sytuacji bardziej opłaca się wynająć garaż na okres zimowy. Nie wiem na jakiej kwocie zakończy się licytacja, ale za obecną cenę jestem w stanie 2 zimy przenocować auto w garażu. Zapewne na lepsze mu to wyjdzie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 19:23
Ja wyszedłem z tego samego założenia co przedmówca. Przywiezienie z UK to też koszt rzędu 1500-2500zł, za 200zł/mc można wynająć garaż lub miejsce postojowe w podziemnym parkingu gdzie przede wszystkim okrutna temperatura nie będzie drażnić mojego MG po drugie mam jeszcze 15-sto letniego turboklekota któremu po wymianie świec żarowych mrozy nie straszne więc chyba na zime przesiadam sie do innego auta a MG ukryje na pare miesięcy gdzieś w jakimś garażu. Szczerze to nawet zimówek do niego nie kupiłem i chyba nie będe kupował bo po co... No może raz albo dwa sobie nim wyjade żeby przekonać się co to znaczy tylni napęd w zimie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 16 Lis 2009 Posty: 86 Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: Sro Gru 07, 2011 21:56
Witam!
Nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy jeżdżą Cabrio z soft-top'em w zimę.
Przecież to typ nadwozia zupełnie nie przeznaczony na tego typu porę roku.
Tok rozumowania przedmówcy jak najbardziej mi się podoba - MGF na zimę do garazu - zimę przelatać "byle czym", co ma puszkowate nadwozie.
A wracając do tematu HardTop'a - mój kolega, który jeździ MX-5 wyszedł jeszcze z innego założenia - jeździ w zime z normalnym soft-top'em gdyż stwierdził, że w cenie hardtop'u będzie miał dwa miękkie dachy.
I uwierzcie - już 3 zimy tak przejeździł, a soft-top bez uszkodzeń.
Pozdrawiam,
Marcin
_________________ "Człowiek, który nie dąży do spełniania własnych marzeń równie dobrze mógłby być warzywem"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum