Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2002
czy ktoś może załatwić wycenę auta wg eurotaxu? sprawa jest dość pilna
[ Dodano: Pią Gru 09, 2011 11:18 ]
i załatwiłem !
pod pretekstem wykupienia AC w pzu- wyceniono moja 75 tourer 1,8T z 2002 (rejestracja w 2003)- polski salon na :
10300 zł !!!!!!!!!
Skandal- zeby nie pisac niecenzuralnie...;-(
[ Dodano: Pią Gru 09, 2011 12:33 ]
wartośc pojazdu- nie uwzglednia ani tego ze to turbo 150KM ani wersji wyposażenia, ani wyposazenia dodatkowego, ani pochodzenia samochodu czy jego stanu...
Złodzieje
_________________ Profil nie istnieje
Ostatnio zmieniony przez apples Czw Gru 08, 2011 18:01, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Gru 09, 2011 12:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wygląda na to że w Polsce to się opłaca kupować tylko auta ociekające szpachla ładnie wyglądające na zdjęciu i wykupować solidne AC i NNW.
Znam takiego jednego mistrza szpachli co zarabia na życie podstawiając się pod dzwonki starszym dziadka albo wskakuje przed dostawczaka i po garach.
przeciez eurotax bierze pod uwage wszystko co jest w aucie, czy welur czy skora, jaka klima - reczna, czy automatyczna. nawet jakie radio! czy felgi alu czy stalowe.
cos ktos okantował
Dokładnie, w euro taksie są wyszczególnione wszystkie wersje wyposażenia oraz roczniki produkcji, są ewentualne poprawki do przebiegu, i stanu ale wersje wyposażenia są wszystkie, więc coś tu nie gra. Może ubezpieczyłeś taką wersję jak oni CI teraz wyceniają??
odszkodowanie jest z OC sprawcy- więc nie ma znaczenia moje ubezpieczenie- ale okazało się że MTU "pracuje" na info-ekspercie a wg niego mój rowerek wart jest ponad 24 tys
temat załatwiony:
koszt naprawy 17500
EUROTAX, AUDATEX i INFO-EKSPERT te programy wykorzystują ubezpieczalnie przy wycenie samochodu, najczęściej eurotax, z tego co się spotkałem i po rozmowie z jednym rzeczoznawcą eurotax zaniża wartość pojazdu, ale o ile % tego już nie wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum