Wysłany: Wto Gru 13, 2011 16:39 [R200] problem ze spryskiwaczami !
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1999
Witam,
oddałam autko do mechanika, bo przestały mi działać spryskiwacze. Dokładniej, ze spryskiwaczy wyciekał płyn, ale bardzo słabo. Zbliża się zima i nie przetrwam jej bez sprawnych spryskiwaczy. Mechanik posprawdzał wszystko i powiedział, że nie jest w stanie nic zrobić, bo dysze się pokruszyły i powinnam zamówić nowe.
Mógłby mi ktoś doradzić, gdzie mogłabym kupić nowe i jakie to powinny byc?
Dziękuję z góry.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 13, 2011 16:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nowych oryginalnych raczej nie kupisz.
Dysze podpasujesz nawet od Citroena, więcej informacji w tym temacie.
http://forum.roverki.eu/v...r=asc&start=420
A jak chcesz oryginalne, to mogę ci swoje odsprzedać za nie wielka sumkę, bo ja sobie zmieniłem na mgłowe i te mi nie potrzebne.
moncia, kup sobie dysze spryskiwaczy z citroena C3 - są to spryskiwacze mgłowe, rozpyla się mgiełka zamiast czterech sików, są lepsze. Koszt około 40zł za dwa
do tego wymień sobie pompkę do spryskiwaczy na pompkę fordowską (bardzo podobnie wygląda a duuużo mocniej sika, trzeba przerobić wtyczkę).
Niech Ci to magik zainstaluje i będzie super
[ Dodano: Wto Gru 13, 2011 17:23 ]
dysze z C3 trzeba delikatnie podpiłować żeby wyżej psikały
przepraszam że się wtrącę do wątku ale Co sądzicie o mgłowych dyszach ? lepsze niż oryginalne ? warto zainwestowa ? jeśli tak to jakie ? uniwersalne czy jakieś dedykowane ?
W seryjnych (czyli sikawkach) jest tak, że przy niskich prędkościach (albo postoju) strumień potrafi nam obsikać cały dach, przy wyższych prędkościach myje tylko dolną część szyby.
Jak to jest w mgłowych? O ile pewnie przy małych prędkościach jest ok, to jak jest np. przy 100km/h? Da się tego używać?
Moja oryginalna ma prostatę
Po naciśnięciu trzeba poczekać dobrych kilka sekund a potem łaskawie zacznie sikać. Niestety strumień jest zależny od upodobań aktualnych
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pią Gru 16, 2011 09:03
ADI-mistrzu napisał/a:
Moja oryginalna ma prostatę
Po naciśnięciu trzeba poczekać dobrych kilka sekund a potem łaskawie zacznie sikać.
Bo ktoś Ci wymontował zaworek zwrotny i musisz poczekać aż pompka napompuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum