Wysłany: Nie Sty 08, 2012 14:40 [Rover 214] Problem z odpaleniem na zimnym sil. film
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: < 1993
Witam wszystkich forumowiczów
Prosił bym was o radę techniczną dotyczącą mojego auta a mianowicie, mam problem z odpaleniem silnika gdy jest zimny (nie ma znaczenia czy jest ciepło czy też nie) . Zawsze muszę dodać poro gazu zanim się uspokoi i będzie utrzymywał powolne obroty inaczej zwyczajnie zgaśnie ,gdy już się wkręci chodzi równo i ładnie .Stary właściciel wkręcił mnie że tak odpala bo kable zapłonowe są lipne i trzeba je wymienić niestety wymiana ich na dała żadnego efektu i ,świece też wymienione i nic to nie dało Nieraz jak go odpalam od razu zaskakuję wkręcając się w 1200-1300 obrotów ale to rzadko (standardowo 1000-900 i zaraz zdycha)
poradniki już widziałem tylko że jest jeden problem, ja mam inny typ silnika
Poniżej zamieszczam foty silnika krokowego i przepustnicy znajdą się do tego jakieś poradniki? mam jeszcze taki problem pali mi 10l na 100 KM niby to nie dużo ale to silnik 1.4 może być to zależne od źle działającej sondy lambda ?
Moim Zdaniem,w tym przypadku możesz mieć uszkodzony sterownik od komputera.. miałem podobny problem,który opisałem na forum,również nie mógł utrzymać się na obrotach i gdy dodawalem gazu gasnął.Spróboj ze sterownikiem pokombinować.
pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum