Wysłany: Sro Sty 11, 2012 20:11 [R200] Problem po przekladce silnika
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam wlasnie dokonalem przekladki silnika z rovera 214 1.4 8v rok 1997 na silnik 1.4 16v i mam taki problem ze :
Elektryka wariuje np. nawiew nie lapie ,szyba od pasazera sie nie podnosi wl.kierunek szyba od kierowcy sie podnosi ( nie byly usuwane bledy w kompie ) czy to moze w tym tkwic problem?
Duze spalanie i strasznie kopci na bialo i nierowno chodzi.
PROSZE O POMOC
Ostatnio zmieniony przez Winetu1111 Sro Sty 11, 2012 21:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 11, 2012 20:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chodzi na tym od 8v . bo ten silnik co mam to od poloneza . A ten od poloneza Komputer wkladalem i nawet nie lapie i niewiem czemu . I przy tamtym komputerze jest taka kostka tez niewiem od czego i gdzie ona idzie
Przełóż centralkę i sprawdź, czy odpali. Nie każdy miał Poloneza z silnikiem Rovera i wie, jak tam to było rozwiązane... Ewentualnie doczytaj na ten temat na naszym Forum lub na forum FSO.
mam taki sam problem, kupiłem silnik podobno ściągnięty z angli i jest problem z elektryka jak wyżej nie działa szyby tylnia wycieraczka niektóre podświetlenia, co mam zrobić? jak usunąć te błędy z komputera ? silnik ten sam 16V
to raczej sprawdziłem, samochód stal 3-4 miesiące zanim zamontowaliśmy nowy silnik, i po tym czasie własnie te parę rzeczy nie działa, a przed bylo wszystko ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum