Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 18:35
właśnie wymieniłem drążki i końcówki (o dziwo były fabryczne TRW z 2000r) ale niestety stuka maglownica i kolejna naprawa - regeneracja magla, miał ktoś do czynienia z tą firmą??bo tam planuje zawieźć magiel http://przekladnia.com/
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Napiszci proszę jak ma ktoś doświadczenie. Muszę znów wymienić końcówkę drążka kierowniczego, tym razem prawa strona. Patrzyłem na allegro i są różne ceny. Najdroższe są Delphi (taką kupiłem lewą) ale są o wiele tańsze Teknorot albo QH. Czy jest między nimi taka różnica czy tylko cena??
No i o to mi chodziło. Też zamówię tańsze i nie będe przepłacał. W końcu ile to można wsadzać w samochód.
[ Dodano: Pon Sty 09, 2012 13:20 ]
Okazało się dziś że mam do wymiany znowu lewą końcówkę drążka. Wcześniej wsadzili mi Delphi i padła raz. dwa. Jak myślicie czy zamówić od razu lewą i prawą niech wymienią czy nie ma sensu skoro prawa jest teoretycznie dobra. Swoją drogą myślałem że to prawa jest do wymiany bo stuki były z prawej strony.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Sty 09, 2012 23:32
ja tam wymieniłem razem z drążkami + regeneracja magla i spokuj jak narazie ze stukaniem,a co do firm nie polecam z całego serca OPTIMAL wymieniłem łączniki stabilizatora przedniego i po pół roku padł jeden a za kolejne 4 miesiące następny
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
No właśnie też mam zamiar kupić te końcówki Teknorot. Wcześniej zapłaciłem 85 zł i padał po 10 tyś, albo i wcześniej tylko teraz się dopatrzyli. Tu za 38 zł to jest różnica. Przecież firma znana jets.
Zrezygnowałem jednak z kupna tych Tenkorot tylko poszedłem do sklepu i jakies wziąłem inne. Firmy nawet nie pamiętam, jakaś dla mnie nieznana ale ponoć dobra. Będę miał je jutro a cena za szt. 80 zl. Ja nie wiem jak oni sprawdzają na szarpakch skoro teraz kola podniosłem i czuć luzy i puki jak wół. Mam nadzieję że po wymianie stukania ustąpi przynajmniej trochę.
hej mimo66 "Po lini najmniejszego oporu" tak jest poprawnie:)
A tak poważnie to ja też kupiłem te same końcówki co Ty, jeszcze nie założone
bo czekam na resztę zawieszenia.
Odebrałem te końcówki i firma tychże końcówek to Ruville. Jakaś niemiecka, ponoć dobra. Zobaczymy, czas pokaże.
[ Dodano: Czw Sty 12, 2012 09:48 ]
No i po wymianie. Lewą wymieniałem już drugi raz. Ładnie się wyrobiła. Prawa była jeszcze w miarę ale postanowiłem też wymienić. Prawa była firmy TRW czyli sie zastanawiam czy nie była oryginalna? Czemu tak jest ze jedna się wyrobi kilka razy a inna ani razu.
Trochę mi to zajęło, bo od 9:00 do 13:00, ale miałem problem ze spasowaniem wahacza z tuleją i skręceniem tulei (te dwie śruby prawie łzy w oczach).
Następny problemik to obracający się sworzeń stożkowy podczas przykręcania nakrętki, prawdopodobnie podczas manewrów musiałem gdzieś dotknąć czegoś tłustego.
Przy pomocy ścisku podobnego do stolarskiego jakoś poszło.
Dobrze ci bo u mnie nadal stuka coś z tyłu. za ciorta nie mogą tego zdiagnozować. Co jestem u majstrów mówię żeby popatrzyli i na to i na tamto i nic. Wszystko dobrze. Przynajmniej te z przodu stuki w miarę ustały, choć tez bym się przyczepił. Teraz po wymianie tych końcówek czuć sztywniejszą kierownicę i nie ma takich luzów jak wcześniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum