Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Sty 10, 2012 22:49
gingol, po pierwsze, to do podłaczenia tego trzeba mieć wiązki, których o ile się nie mylę, a tak chyba nie jest, to modele niżej wyposazone po prostu nie posiadają. A po drugie za te pieniądze kupisz w miare dobrą skrzynie, a do używanego wzmacniacza troszke dołożysz i bd miał konkretny sprzęt.
Instalację pod wzmacniacz już mam sam dokładałem więc z podłączeniem nie będzie problemu. Chodziło mi o zaoszczędzenie miejsca w bagażniku. Bo miałem suba który zajmował cały bagaż no i nie do końca mi się to podobało:)
Dlatego zastanawiałem się nad oryginalnym subem.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 12:59
Nie zajmuje dużo miejsca, więc nie ma się co zastanawiać.
_________________ kupiłem, pojeździłem, popsułem, naprawiłem..... i to wszystko dzięki wam:):)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 22:06
Nie testowałem, więc się nie udzielałem w kwestii skuteczności tego rozwiązania
Swoją drogą zauważyłem, że największym problemem Roverów nie są głośniki, a raczej fabryczne radia. Ostatnio montowałem do jednego auta coś takiego:
Najpierw myślałem, że pomyliłem okablowanie. Sprawdzone dokładnie i wszystko dobrze. Przyjechał znajomy, który zajmuje się zawodowo car-audio i stwierdził, że najprawdopodobniej te głośniki potrzebują wzmacniacza. Trochę pracy i wzmacniacz był zainstalowany w aucie. Trochę się poprawiło ale i tak nie dorównuje fabrycznym głośnikom
Z radiem nie mam problemu. Mam stacje multimedialna kenwood DNX 7220 więc można powiedzieć że bez suba marnuje się po prostu heh:)
Przedni system też już zmieniłem na MTX T6S652 tak że został tylko bagażnik:)
[ Dodano: Nie Sty 15, 2012 10:31 ]
Tomi a wygłuszałeś drzwi? To pierwsza rzecz którą trzeba zrobić zmieniając system:)
Mialem te glosniki w poprzednim aucie (mazda 323f) i bylem powiedzmy ze zadowolony. Dzwi mialem wytlumione i graly pod wzmacniaczem. Woofer z tego kompletu jest bardzo dobry tylko "cykacze" wymienilem na inne, jakies infinity kappa . Vibe-y byly za glosne ,za ostre i jakos tak tylko halas robily nic wiecej. To najnizsza pulka z tej firmy i juz wycofana seria glosnikow. Musisz przyznac ze wzrokowo jakosc wykonania tych glosnikow jest super (polaczenia, plaske okablowanie w zestawie itd.) Napewno graja gorzej niz wygladaja.
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 13:53
keczu napisał/a:
Tomi napisał/a:
Ostatnio montowałem do jednego auta coś takiego:
Napewno graja gorzej niz wygladaja.
Zgadzam się. Jak do tej pory polecić mogę jedynie produkty DLS.
A ja mam pytanie jak sprawuję sie ten oryginalny subwoofer z Harman-Kardon ??warto kupić czy nie...? np ..do stacji 2din
_________________ --------------------------------------------------------------------
Jest MG TF Xpover gray - srebrna strzała
Jest i Rover75 -złota strzała
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Wto Maj 14, 2013 15:55
artmati, tak czy tak, to musisz kupić wzmacniacz. Więc ja bym polacał raczej kupienie normalnie wzmacniacza jakiegoś dobrego pod suba z pilotem, żebyś mógł regulować sobie bass i do tego skrzynkę szczelinową z jakimś dobrym subem, nie koniecznie bardzo mocnym, ale żeby miał niskie zejście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum