Wysłany: Czw Lut 02, 2012 22:23 [r 200 vi] problem z hamulcami
Typ: VVC Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam.
Mam taki mały problem: nie bardzo wiadomo czemu pedał hamulca jest miękki i wpada w podłoge gdy się go wciska a nie jest twardy tak jak powinno być. Wymieniłem przewody, kupilem uzywana pompe, stara regenerowalem, ta druga tez, z tylu wymienilem przewody, nowy zacisk z przodu, wyciekow nie ma a dalej jest to samo co bylo z wyjątkiem ze jak się wcisnie za drugim razem pedał to hamuje dużo lepiej. Mam juz dosc dlubania przy nim i wydawania hajsu w bloto, zwlaszcza ze nowka sztuka pompy kosztuje 1200 zł. Macie może jakiś pomysł?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 02, 2012 22:23 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odpowietrzcie na włączonym silniku w kolejności z Rave - krzyżowo. U mnie dopiero takie coś i przelanie z litra płynu pomogło raz na zawsze, problem nie powrócił, prawdopodobnie powietrze w pompie ABS...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum