Wysłany: Pon Lut 06, 2012 12:53 [R75] Webasto - nie działa na włączonym silniku
Typ: CDTi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
WITAM MAM PROBLEM.otoz webasto zalacza mi sie ponizej 5 stopni na postoju a gdy wlaczam silnik to ono gasnie i nie pracuje przy pracy silnika co to moze byc
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Mar 02, 2012 09:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 12:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
chodzi o to ze wsiadam do auta wlaczam kluczyk i webasto zaczyna dzialac po 2 minutach a gdy odpalam silnik wylacza sie i juz nie chodzi nic nie mam robionego standardowe webaost
Piny są ponumerowane, przewód biało-czerwony z żółtymi kropkami. To jest przewód K-bus - możliwie że piec rozumie komunikacje na K-bus jako polecenie dla włączenia się po przekręceniu kluczyka - to nie jest normalne, sterownik jest jakoś walnięty. K-bus nie jest potrzebny dla normalnej pracy. Więcej poczytasz na forum - wszystko to już wiele razy jest opisane.
P.S. Pisz po polsku, bo zaraz przyjdzie moderator i źle się skończy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum